dimarts, 22 de març de 2011

REMENAT D'OUS, ALLS TENDRES, GAMBES I XAMPINYONS




M'encanten els remenats. És el típic plat que et dona moltes possibilitats, que és molt bo, que ve de gust menjar-se'l a qualsevol moment i a més a més a vegades també presenta l'avantatge de que t'ajuda a cohesionar ingredients abandonats i donar-los sentit. Aquest que us presento és molt, molt típic però és que la combinació d'alls tendres, xampinyons i gambes amb ous és molt, molt bona.

Uns dels ous trencats que recordo més bons són uns que vam menjar a un paradís de Mallorca, a S'hort gran d'es palmer. El record d'aquells esmorzars no els oblidarem fàcilment. Aquests potser no són tan especials però també us agradaran molt.

Vaig a la recepta que és més que senzilla.

INGREDIENTS (2 persones):

- 3 ous grans
- 1 manat d'alls tendres
- 6-8 xampinyons
- 120 grams de gambes pelades
- Oli d'oliva verge
- Sal maldon
- Pebre negre
- Cibulet picat

PREPARACIÓ: (em sembla que serà de les receptes més breus que explico a aquest blog)

Netejar els alls tendres i els xampinyons. Tallar els alls tendres a trossets petits i els xampinyons a làmines i incorporar-los a una paella o cassola a foc baix amb un rajolí d'oli d'oliva fins que deixin anar l'aigua. Quan hagin perdut l'aigua afegim les gambetes i les saltegem un parell de minuts. Després trenquem els tres ous i sense batre'ls els afegim directament a la paella i remenem amb una espàtula o cullera de fusta. Els ous aniran cuallant al mateix temps que es van emulsionant amb la resta d'ingredients. Ho retirem del foc en el moment en que veiem que l'ou ja ha cuallat i la clara emblanqueix.

Per últim servim en un ramequí o emplatat amb un motlle tipus cèrcol. Empolsimem per sobre amb granets de sal maldon, pebre acabada de moldre i cibulet picat.

Que vagi de gust!!!

5 comentaris:

  1. A mi també m´agraden molt els remenats!! aquest especialment ummmmmm...un petonet

    ResponElimina
  2. Una bona opció per aquells dies amb poc temps on s'accepten mil i una conbimacions.

    Una abraçada!
    Ana de: 5 sentidos en la cocina

    ResponElimina
  3. M'agrada! El remenat i el blog.
    Moltes felicitats Laura!

    ResponElimina
  4. Hola noies,

    Gràcies MªJosé, la veritat és que era molt bo.

    Ana, tens raó qualsevol combinació pel remenat és bona.

    Eli, Sandra gràcies !!!

    ResponElimina