diumenge, 20 de febrer del 2011

MOUSSE DE MADUIXA




Avui hem anat de visita a una casa rural de Gironella on uns amics del Marc i els pares havien anat a passar el cap de setmana. Aquesta vegada ens va fer mandra apuntar-nos tot el cap de setmana però després de veure què bé s' ho han passat segur que la propera ens animem. De dinar han preparat una gran fideuà i jo em vaig oferir a portar les postres. Com érem molts vaig pensar que mínim havia de portar dos pastissos i tot i així em sembla que he fet curt.
Vaig estar pensant què els podria portar i vaig decidir que una bona opció era aquesta mousse de xocolata. L' altra postre vaig pensar que estaria molt bé que fos de maduixes. Ja ha començat la temporada i la veritat és que les que he comprat fins ara m' han sortit molt bones. Buscant receptes amb maduixes vaig topar amb aquest blog i vaig adaptar una mica les quantitats. Aquí us poso la recepta tal qual l' he fet. De sabor aquesta mousse era bonííííssima i la textura de la mousse era molt suau però si busqueu una presentació més bona per evitar que al tallar-la es desmunti molt, jo afegiria un parell més de fulles de gelatina a la mousse.



RECEPTA MOUSSE DE MADUIXA (Motlle de 22 cm)

INGREDIENTS PER LA BASE:

- 3 ous
- 100 grams de farina
- 100 grams de sucre

INGREDIENTS PER LA MOUSSE:

- 300 grams de nata per muntar
- 3 clares d'ou
- 500g de maduixes
- 100g de sucre
- 3 fulles de gelatina (Jo la propera vegada en posaré 5!!!)

INGREDIENTS PER LA COBERTURA DE CONFITURA DE MADUIXA:

- 150g de maduixa
- 50g de sucre
- 2 cullerades soperes de suc de llimona
- 1 fulla i mitja de gelatina (uns 3 grams)

PREPARACIÓ DE LA BASE:

Barregem els ous amb el sucre i la farina i el posem al forn a 180º uns 20 minuts o fins que estigui ferma al tacte

PREPARACIÓ DE LA MOUSSE:

- Batem les maduixes amb el sucre
- Muntem la nata
- Muntem les clares a punt de neu
- Deixem les fulles de gelatina en aigua freda perquè s'hidratin
- Desfem les fulles de gelatina ja hidratades amb llet calenta i afegim la barreja al puré de maduixes tot remenant molt bé perquè aquesta barreja quedi integrada
- Barregem el puré de maduixes amb la nata muntada i les clares a punt de neu amb moviments suaus per evitar que perdi volum.
- Posem la barreja al motlle i reservem a la nevera. És millor fer-la el dia d'abans perquè així quallarà millor.

PREPARACIÓ DE LA CONFITURA DE MADUIXA:

- Deixem reposar unes quantes hores o una nit sencera les maduixes tallades a trossets i barrejades amb el sucre perquè treguin el seu suc.

- Posem les maduixes i el sucre a un cassó al foc i quan bulli baixem el foc. No parem de remenar i en 10-15 minuts ja tenim llesta la confitura.

- Al retirar del foc la confitura li afegim les cullerades de suc de llimona i també les fulles de gelatina prèviament hidratades i remenem enèrgicament per repartir la gelatina homogéneament.

-Un cop la mousse ja hagi cuallat (mínim 4-5 hores a la nevera) escampem amb cura la confitura de maduixa i deixem refredar a la nevera.

Per preparar la recepta a més a més vaig comptar amb un ajut valuosíssim i és que el Marc cada cop que em veu liada fent pastissos vol col·laborar amb mi. Tenia tantes ganes que el vaig deixar participar i haig de dir que vaig aconseguir unes clares a punt de neu perfectes i una nata més ferma que mai. Això sí potser vaig perdre una mica de mousse en la preparació... ja,ja.


I també aprofito per fer-vos una consulta. Quan faig bases com la d'aquest pastís se m'acostumen a encongir algun centímetre de manera que quan afegeixo la mousse es cobreix la base pels costats de mousse i pels laterals exteriors no es poden apreciar les diferents capes del pastís. Alguna idea perquè això no passi???

Gràcies i que vagi de gust!!!


Ah, i aquí una foto de la fideuà que era boníiiissima.

5 comentaris:

  1. Ja sé quin serà el proper pastís que faré, té massa bona pinta!!! Una pregunta, quedaria bo amb una base de galetes digestive? Em sembla que el faré així per evitar que s'encongeixi el pa de pessic. A llepar-se'n els dits mmmmmmmmmmmmmm!

    ResponElimina
  2. No m'estranya que fessis curt, amb aquesta pinta tan bona que té, je je je...
    Xocolata i maduixa, dos pastissos que combinen super bé!

    ResponElimina
  3. Sandreta síiii jo penso que podria quedar també bé aquesta base. Jo per una altra vegada penso també en fer una base tipus planxa de coca de iogurt. És que a mi la coca de iogurt m'encanta... la seva suavitat i textura i crec que una planxa d'aquest pot ser perfecte.

    Gemma, la veritat és que és una bona combinació. I de pinta no va quedar del tot bé perquè la part del mousse es desfeia molt però de sabor era extraordinari!!! i molt natural.

    ResponElimina
  4. Quina cara desatisfacció que fa en Marc. Aquí no va apretar el turbo... :)
    Haig de provar de fer alguna de les teves receptes. A veure aquest cap de setmana. Les madalenes eren genials!!!
    Eva

    ResponElimina
  5. Hola Eva, sííí allà a l'escola es va reprimir i no va apretar el turbo. Je,je la veritat és que s'ho passa molt bé ajudant a cuinar. Després tens el doble de feina en recollir però val la pena veure'l tant orgullós i content. Ja m'explicaràs si fas alguna cosa què tal t'ha sortit. Per cert, vosaltres teniu el repte de fer mones la setmana que ve, oi? segur que ens sorprendreu amb coses ben originals. Moltes Gràcies!!!

    ResponElimina