dimecres, 16 de febrer del 2011

MOUSSE DE IOGURT GREC I LLIMA


I per fi trobo un moment per penjar la recepta del pastís d'aniversari que vaig compartir amb la meva família.

He estat uns dies una mica out després d'un gripàs-sinusitis que vaig enganxar. Però ara ja plenament recuperada, tenia ganes d'entrar i compartir la recepta.

La recepta la vaig treure d'una pàgina web que és una autèntica passada. Allà és on he trobat els postres més originals i més ben presentats... ja feia temps que em vaig apuntar la seva adreça i que consulto sovint i tenia ganes de provar a fer alguna de les seves obres. Finalment em vaig atrevir amb aquesta mousse tot i que vaig variar una mica la recepta. Si voleu la recepta original, la podeu consultar aquí (si us plau no deixeu de consultar aquesta web perquè és superinteressant)

I ara us posaré la recepta tal i com la vaig preparar jo. La mousse té un toc àcid i és molt digestiva. És ideal per un àpat copiós per ajudar a païr. Pel meu gust potser la propera vegada li treuria una fulla de gelatina ja que crec que a vegades un excés de gelatina pot fer que la textura perdi una mica de cremositat.Això és filant prim perquè en general a tothom li va agradar molt (clar que ells que han de dir si són la meva família...)

INGREDIENTS PER LA BASE: (Vaig fer servir un motlle desmontable d'aquests base de ceràmica i motlle de silicona de 22 cm de diàmetre)

- 180 gr. galetes Digestive Avena
- 70 gr. mantega(textura pomada)

INGREDIENTS PER LA MOUSSE DE IOGURT GREC I LLIMA:

- 6 iogurts grecs
- Pell ratllada de 4 llimes
- 9 fulles de gelatina
- 70 gr. de sucre llustre
- 80 gr. de suc de llima

INGREDIENTS PER LA DECORACIÓ:

- 1 llima
- 2 fulles de gelatina

PREPARACIÓ DE LA BASE:

Triturar les galetes fins que quedin totalment desfetes i barrejar-les bé amb la mantega. Després anar repartint la barreja en el motlle apretant amb una cullera o espàtula fins que quedi ben axafadeta la base. Reservar a la nevera.

PREPARACIÓ DE LA MOUSSE:

Mentrestant barrejar els iogurts grecs amb el sucre, la pell i el suc de les llimes.
Hidratar les fulles de gelatina fins que s'estovin i després es treuen de l'aigua i sense eixugar-les s'escalfen al microones uns segons fins que es desfacin i es barregen amb una mica de crema de iogurt.
A continuació aquesta barreja s'afegeix a la resta de la crema i es remou molt bé perquè quedi ben integrada la gelatina al conjunt de la massa.
S'incorpora la mousse a sobre de la base de galeta i es torna a portar el pastís a la nevera fins que cualli. Jo normalment aquests pastissos els faig el dia d'abans així dones temps a que quedin completament cuallats, són més facil de desmotllar i s'assenten més els sabors.


PREPARACIÓ DE LA DECORACIÓ:

S'hidraten les fulles de gelatina. Quan siguin toves s'extreuen del aigua i sense escorrer-les s'escalfen al microones fins que es desfacin (apenes uns segons) Es talla la llima de forma maca o es fa alguna serradura i es pinta per totes les bandes amb un pinzell impregnat en la gelatina. Es deixa eixugar la llima sobre un silpat o un paper de forn. Quan sigui seca ja es pot posar al damunt del pastís per decorar.



Cal dir que la recepta original també portava una decoració de xocolata que envoltava tota la mousse que feia una pinta bonísssima però jo no em vaig atrevir a fer-la. Per això us recomano que us mireu la recepta original que penso que val més la pena. La base que fa ella també és diferent a la meva, és més dolça i potser d'aquesta manera queda més compensat l'àcid que us he dit que té la tarta.

Ja sigui la meva adaptació o la seva versió original, animeu-vos a fer-la perquè no us deixarà indiferent!!!

4 comentaris:

  1. Aquests pastissos freds amb gustos refrescants són els meus preferits, de postres es posen divinament.
    I el proper cop ja faràs la decoració amb xocolata ;)

    ResponElimina
  2. Sense la decoració de xocolata no és el mateix!
    jeje!

    ResponElimina
  3. A veure si la propera vegada em veig a cor. És que havia quedat tant maca que em va fer por fer-la malbé. Tu Gemma, l' has provat a fer alguna vegada aquesta decoració??

    I tu Sandra no siguis tant exigent...o estàs envejosa perqué aquesta no la has tastat tu? Ja,ja per cert el teu braç de gitano farcit de lemon curd el vaig trobar ummmmmm boníssim.

    ResponElimina
  4. Vaja ara si que estic al lloc correcte i ja veig ja que estas molt animada, quin bloc més maco que tens...
    Et segueixo pq aqui...
    Una abraçada

    ResponElimina