dilluns, 26 d’abril de 2010

RISOTTO D'ESPÀRRECS I BACON



Diumenge passat em vaig llevar amb mal peu. Havíem fet plans per anar a la platja amb els nens però el Marc tenia febre i vam haver de canviar radicalment de plans. Feia un dia maquíssim però vam decidir no sortir perquè a ell no li convenia. Així que resignats tots plegats a passar el dia a casa se'm va ocòrrer d'arreglar una mica la cosa fent un dinar que ens alegrés una miqueta. Així doncs em venia de gust un risotto i com havia comprat el dia anterior un manat d'espàrrecs i tenia de tots els altres ingredients em vaig posar a idear el que seria un bon risotto d'espàrrecs. Prèviament m'havia trucat ma mare per dir-me que segurament passarien a la tarda ja que havien passat el matí a Lloret. Jo li vaig proposar de que s'afegíssim al dinar i ella que està boja per pasar estones amb els nens no s'hi va negar. Així doncs Risotto per tots... "Oído cocina"

Abans d'entrar en matèria del que és la recepta haig de dir que les pautes que faig servir són extretes del fulletó del curs de risottos que va fer el Xus al restaurant La Terrassa del Museu. Els risottos que fan allà m'encanten.......i ja n'he tastat de molts tipus.

Risotto d'espàrrecs i bacon (4 persones)

INGREDIENTS

-350 grams d'arròs arborio (jo vaig posar 300 conscient de que feia curt però no tenia més arrós d'aquest a casa)
- 1 cullerada sopera de mantega
- 1 manat d'espàrrecs trigueros (dels verds. Jo diria que pesava entorn els 400 grams)
- 1 ceba de figueres mitjana
- 120 grams de bacon tallat a dauets
- 1 got petit de vi blanc
- Brou de gallina
- 50 ml nata líquida cuina
- Virutes formatge parmesà

PREPARACIÓ PRÈVIA:

BACON

  1. Fregim els dauets de bacon amb una goteta d'oli en una paella a banda i reservem
ESPÀRRECS
  1. Retirem la part més dura de les tiges dels espàrrecs. Posem una olla amb aigua i sal i bullim els espàrrecs uns 15 minuts intentant que no es trenquin i després els saltegem amb una mica d'oli a la paella (A vegades si són tendres no cal bullir-los prèviament i en tindriem prou saltejant-los)
  2. Un cop els espàrrecs siguin tendres els tallem a trossets i reservem
PREPARACIÓ RISOTTO
  1. Comencem posant una cassola de fons gruixut (tipus Castey) amb la quantitat de mantega desitjada i sofregim la ceba fins que quedi dauradeta
  2. Mentrestant posem un cassó a part amb el brou o caldo que es vagi escalfant
  3. Un cop estigui rosseta la ceba hi posem l'arrós i remenem amb la ceba perquè aquest agafi una miqueta de color
  4. Afegim el got de vi blanc i esperem fins que l'arrós l'absorveixi
  5. Un cop l'arrós ha absorvit el vi ,anem afegint el caldo que ha d'estar ben calent. Recomanen anar afegint el caldo de mica en mica i fins que no estigui absorvit del tot no afegir-hi de nou.
  6. Quan portem uns 10 minuts de cocció del risotto ja podem afegir els espàrrecs i el bacon tot remenant perquè es barregin bé tots els ingredients.
  7. Uns 16 minuts després d'afegir el primer brou l'arrós ja estarà al punt (sempre va bé comprovar que estigui al dente)i abans de que es quedi totalment sense caldo serà el moment d'afegir la nata líquida, remoure i per ultim afegir el parmesà.
  8. Deixem reposar 3 minutets i remenem abans de servir.
  9. Queda maco si fas servir motlles d'emplatar a l'hora de presentar-lo

2 comentaris:

  1. Aquest arròs em sembla la millor alternativa a un dia de platja frustat, je je je...

    ResponElimina
  2. Quina bona pinta nena! a veure quin dia me'n fas un per mi ;)

    ResponElimina