Fa un mes i mig l'empresa Royal es va posar en contacte amb mi i amb molts altres bloggers per fer-nos unes propostes. Una d'elles era convidar-nos a un taller de cuina amb l'Ada Parellada on s'elaborarien receptes amb els seus productes i l'altra era enviar-nos una mostra d'aquests mateixos productes per si els voliem tastar i fer alguna recepta amb ells.
Després de rumiar què fer, darrerament tinc l'agenda molt plena, vaig acceptar les dues coses. El taller podria ser l'oportunitat de conèixer l'Ada, d'agafar noves idees de receptes i de posar-me en contacte amb altres bloggers amb els que només em relaciono a través de la xarxa.
Allà vaig poder conèixer en persona a la Judith d'El mon de juju i la Mònica de Coses de Llàbiro a les que aprecio moltíssim i a les que encara no havia vist mai. També vaig conèixer a les noies del Cotó de Sucre i a l'Starbase als que també havia seguit pel bloc o per les xarxes socials. I vaig descobrir qui hi havia al darrere d'altres blocs que no coneixia tant i que em demostren que la blogosfera gastronòmica és inmensa i no fa més que creixer.
L'Ada va conduïr un taller on es van elaborar unes quantes receptes, la majoria d'elles ben fresques i ideals pels mesos d'estiu. Al bloc de Royal trobareu totes les receptes elaborades i una crònica més completa del taller. Així com també podreu consultar el nom dels blocs participants.
Amb un dels ingredients que em van enviar, el bacallà dessalat, jo us proposo de fer aquesta amanida: ràpida, fresca, senzilla, nutritiva i ...colorida.
INGREDIENTS: ( 2 persones)
- 250g. de bacallà dessalat (jo he fet servir el de la marca Royal)
- 140g. de mongetes tendres
- 2 talls de meló a dauets o bé a boletes
- 1 taronja
- 1 grapadet de llavors i pipes ecològiques o bé un grapadet de nous o algun altre fruit sec
- 3 cullerades de mostassa d'albercocs (sí, sí la que me'n vaig endur de Mallorca)
- Oli d'oliva verge extra (el necessari perquè quedi ben emulsionada la vinagreta)
PREPARACIÓ:
- Posem aigua a bullir i quan trenqui el bull afegim les mongetes
tendres durant uns 10 minuts. Un cop estiguin al dente posem la olla ràpidament
en aigua freda per evitar que aquestes perdin el seu color.
- Tallem o esqueixem el bacallà.
- Tallem el meló a dauets o bé fem boletes.
- Pelem la taronja i la tallem a talls longitudinals i després fem dauets.
- Per elaborar la vinagreta barregem amb la túrmix la mostassa d'albercoc i l'oli d'oliva verge.
- Per fer el muntatge del plat, disposem tots els ingredients als bols, afegim unes quantes pipes o llavors per sobre i amanim amb la vinagreta.
Espero que us agradi!!!
Tiene una pinta deliciosa! Ideal para esta época!
ResponEliminahttp://juegodesabores.blogspot.com.es/
I a mi pq no em van contactar perquè et pogués conéixer?! És injuuuuuust! jajajaja M'encanta la combinació de bacallà amb taronja, i la vinagreta d'albercocs és tremenda!!
ResponEliminaPetonets guapa... i a buscar dia per quedar ja!!
Sandra
Perquè a tu i a mi Sandra el destí ens té reservat un altre moment. Ja,ja. Bé, només es tracta de sincronitzar agendes però si pot ser un dia que cuinis coc de vainilla millor. Petonets i gràcies.
EliminaUn curs profitós, oi? Ja m'ho van explicar. I ja ho demostra aquesta amanida de bacallà amb cítrics... les llavors de sèsam m'hi agraden molt. I que això et permetés coneixer-vos més és fantàstic. De fet, jo tampoc encara no us he vist mai! només a l'starbase perquè va a tots els saraos... he he. Petons!
ResponEliminaUna ensalada perfecta para estos dias, me ha gustado. Besos.
ResponEliminaMira que no coneixia aquesta marca, quan llegia Royal, pensava amb les gelatines i els flans!!!!!!!!! Pot ser l'hagi vista alguna vegada i no m'hi he fixat. M'apunt l'amanida, fa dies que pensava amb una ensalada de mongetes, i aquesta fa molta menjera!!!!!!!! Besades!!!
ResponEliminaLa combinació de bacallà i taronja m'encanta, amb les mongetes, el sèsam i aquesta vinagreta... ja és la bomba!!
ResponEliminapetonets
Ohhh quina amanida més bona! jo ahir vaig posar taronja a una amanida de cigrons, i va agradar molt! El bacallà del Royal ens agrada molt, i és dels més bons si no tens temps d'anar a la bacallaneria... Aquesta mostassa d'albercocs em té ben encuriosida! :) petonets guapa!
ResponEliminaAquests tallers sempre són molt entretinguts i a més d'apendre cosetes noves, sempre és va coneixent a altres bloggers :o) Del virtual a real :o)
ResponEliminaMolt bona recepta, una amanida d'estiu, sense dubte,
Peto,
palmira
va ser un plaer compartir ganivets amb tu!!!! ;) m'agrada molt l'amanida i les estovalles de la foto!!! ;P petonets
ResponEliminaMuy original esta ensalada , me gusta la combinación de colores y sabores.
ResponEliminaBesos!!!
Les amanides fresquetes són el que més ve de gust aquests dies de xafogor i aquesta combinació d'ingredients i colors em sembla excepcional! Me l'apunto!
ResponEliminaPetonets!
Anna
És una amanida ben colorida! Ha d'estar boníssima!
ResponEliminaOhhhh cuanta fruita en una amanida amb el que m´agrada!!! quins colors mes macos i bona a d´estar!!! petonets
ResponEliminaUna amanida deliciosa que a l'estiu entra molt bé. Que bé poder anar coneixent les que només ens saludem virtualment.
ResponEliminaUna abraçada,
Nani
No sóc gaire amiga del bacallà (sí de tota la resta) però m'encanta la fotoooooooo! :-D
ResponElimina+ Petonets
Una amanida ben sana i refrescant!! Me l'apunto. Petonets
ResponEliminaAquesta fotografia la trobo.. preciosa!
ResponEliminaThis is my kind of salad! Looks absolutely appetizing!
ResponElimina