dimecres, 6 de juny del 2012

COQUES DE PATATA DE VALLDEMOSSA


Image Hosted by ImageShack.us

 Image Hosted by ImageShack.us


 Image Hosted by ImageShack.us

  

Darrerament vaig de bòlit. Tant que no dono a l'abast per participar i a temps en tot allò que m'agradaria. Tinc varis posts pendents de publicar, fotos pendents de passar i reptes en que no he pogut participar per manca de temps. En alguns d'ells fins i tot he arribat a fer el plat i l'he fotografiat però després no m'ha donat temps a publicar-ho.

Una part de la culpa la té el gimnàs. Bé, ell en sí no, sino el meu retorn a aquest gran espai que fins fa pocs mesos només pagava i no visitava. M'ha costat reenganxar-me al ritme però finalment aconsegueixo anar tres vegades per setmana i la veritat és que m'està sentant genial. Saltar, ballar, treure adrenalina, desintoxicar-me del sedentarisme de la feina i gaudir d'una estona per mi. Tot molt beneficiós però clar algú s'havia de ressentir d'aquest temps. I aquest algú és el bloc i també els blocs amics als que no puc respondre i correspondre com 'agradaria.

El passat mes de març, l'Alba i el Jordi celebràven el tercer aniversari del seu bloc. El seu, és un bloc molt actiu, amb propostes molt atractives i originals. I a més a més sempre els trobes presents als principals reptes que es fan a la blogosfera. En aquest cas, ells ens convidaven a preparar una recepta viatgera que ens evoqués un altre país o ciutat.  Tot i que sí que vaig arribar a temps de participar al repte, encara no us havia pogut ensenyar el que havia cuinat.

Es tracta d'unes coques típiques del poble de Valldemossa al nord de Mallorca. Son unes coques elaborades amb patata, molt flonjes i tendres. Amb un sabor molt suau i dolcet. Son un mos dels més deliciosos que hi ha. I se'm va acudir fer-les perquè és un dels sabors que m'evoquen a Mallorca. Nosaltres hem viatjat moltes vegades a aquesta illa i ens encanta ja que té raconets fantàstics.

La recepta la he extret del blog Las recetas de Sara. L'he fet tal qual ella l'explica però amb la meitat dels ingredients ja que ella mateixa comentava que sortien dues safates senceres i em semblava molt per nosaltres quatre 

El resultat ...meravellós. A una de les fotos ja es veu que acompanyem la coca de patata d'una melmelada de maduixa feta pel meu fill petit a l'escola i que estava boníssima però la veritat és que soles ja son una autèntica temptació.

Us atreviu a viatjar a Valldemossa ni que sigui a través de les seves famoses coques de patata?

Per cert, si voleu veure el recull tant maco que van fer els amics del taller de cuina, aquí el teniu:


INGREDIENTS:

85 grams de patata cuita i pelada
50 grams de mantega
115 grams de sucre
25 mil · lilitres d'oli d'oliva verge extra
240 grams de farina de força
20grams de fècula de patata o en el seu defecte maizena
25 mil · lilitres de llet
2 ous petits (o un ou i mig gran)
10 grams de llevat fresc
sucre glassé per empolsimar

PREPARACIÓ:

- En un bol posem la mantega a temperatura ambient amb les patates cuites i trinxadetes, barregem bé, intentant que ens quedi una masita homogènia.
- Afegim el sucre, barregem, afegim la llet (amb el llevat prèviament dissolt en ella)i posem els ous, d'un en un, no posar el següent fins no tenir completament integrat l'anterior.
- Afegim la farina i fècula o maizena prèviament tamisades. Pastem 5 minuts ajudant-nos amb els 25 mil · lilitres d'oli, és una massa pringosa, no cal pastar molt però si que aquest tot ben integrat.
- Tapem amb film i deixem llevar en un lloc temperatfins que dobli el seu volum (un parell d'hores ben bones)
- Passat aquest temps i amb les mans sucades en oli formem boletes petites una mica més grans que una nou i les anem posant sobre la safata, així fins acabar amb totes.
- Deixem llevar novament(en el meu cas un altre parell d'hores)
- Preescalfem el forn a 180 º amunt i avall i enfornar més o menys 9 minuts, han de quedar com a les fotos, més blanquetes que daurades.
- La textura és molt molt toveta, es fonen a la boca.

FONT:


22 comentaris:

  1. oh laura! Cada cop que he estat a Valldemosa provo aquestes coques de patata en aquella cafeteria tan típica de l'entrada... i m'encanten! No sabia fer-les pas, a casa. I ara ja no puc dir el mateix! Gràcies a la teva recepta potser m'hi animo. M'alegro que el fet de no publicar sigui per això del gimnàs... estaràs en forma, eh? Petonet!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Marina!! Com a mínim ho intento. Je,je. Doncs anima't perquè la recepta és molt senzilla i surten genial. Ja sé quina cafeteria em dius. Jo les que vaig tastar eren del forn Molina o algo així. Tot un luxe pel paladar. Petons preciosa!!

      Elimina
  2. Quina pinta tan genial!!! Els probo aquest findi!
    No les he menjat mai, però tenen molt bona pinta!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Abril. Segur que et sortiran molt bé i t'agradaran molt

      Elimina
  3. Las comí en Valldemosa, nos llevó un amigo y realmente son exquisitas. Te han quedado muy bien, felicidades.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracias Conchi. Son buenas, eh? estas no igualan a las auténticas pero se le parecen bastantes.

      Elimina
  4. Bé ja se sap que no hi ha temps per tot!! EScolta aquestes coques fan molt bona pinta, i així com les combines amb melmelada.... se'm fa la boca aigua encara que hagi acabat d'esmorzar!!

    petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si soles ja eren bones la melmelada ja els hi va donar el toc final. Gràcies Lídia

      Elimina
  5. Ja t'ho vaig dir, m'encanta Valldemossa i aquestes coquetes. De fet, tota la gastronomia mallorquina és taaaan bona! a més t'han quedat unes fotos fantàstiques!
    Nosaltres també anem de bòlit i tenim el bloc paradet, cal posar-hi remei!!!
    petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs mira tanta dèria em va entrar amb aquesta recepta que ja tenim bitllets d'avió per anar a Mallorca!!! i tot per la recepta viatgera. Ja,ja. Petons guapa i sí a posar remei que trobem a faltar més posts.

      Elimina
  6. Jo no les he probat però les veig super be!!! em quedo la recepta!!! petons Laureta!!!

    ResponElimina
  7. No les he tastat mai, però tal com descrius la recepta i la fotografies han d'estar molt bones. S'hauran de fer...
    Nani

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Nani!!! ja em diràs si les proves a fer

      Elimina
  8. Hola Marina, Em dic Xesca i per començar no sé com fer perquè surti el meu nom a l'entrada del comentari, prego em disculpis. Problemes informàtics a part t'he de dir que ni de prop la teva recepta s'assembla a les coques de patata de Valldemossa, ho sento. Partirem de la base que tenen un "ingredient secret" i que cap pastisseria de Mallorca per molt bones que les faci són com les de Valldemossa ... No porten oli, no porten en cap cas Maicena, la farina és de força ..., en fi si t'interessa tenir la recepta però sense l'ingredient secret digues coses. Per cert, sóc de Valldemossa.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Xesca. Gràcies pels teus suggeriments. Pel que fa a identificar-te amb el nom em penso que has de tenir un compte de google o algun correu associat perquè et surti el nom al nick. Pel que fa a la recepta, bé, segur que tens raó i aquelles son molt més bones. A vegades amb la bolleria cassolana ens conformem amb que s'asembli una mica però a mi també em van resultar més bones les originals però clar aquelles les tinc en el record i aquestes son les que jo he pogut fer i tastar. I a casa ens han agradat molt. La farina que he fet servir sí que és de força, la maizena la he posat per substituir la fècula de patata que portava la recepta original i que jo no tenia i pel que fa a l'oli em va semblar que li donaven una textura molt suau però ja et dic que no soc pastissera i que segur que ni de bon tros poden superar les autèntiques coques de Valldemossa. La recepta la vaig seguir d'un altre blog. Gràcies per la teva aportació. I si t'animes a passar-me la recepta autèntica m'escrius a courecoulants@gmail.com i a la que pugui em comprometo a tastar-la i et comento què tal la diferència. Gràcies!!!!

      Elimina
  9. oooh perdó Laura, m'he confós i t'he nomenat Marina

    ResponElimina
  10. Hola Laura,
    No les coneixia... pero segur que m'agradarien molt! Fan un goig... Petons i bon finde

    ResponElimina
  11. Hola Laura! Em comprometo a enviar-te la recepta de les coques "fil per randa" de seguida que tingui un moment la setmana que ve. És una mica llarga d'explicar. Un petó.

    ResponElimina
  12. Xesca Darder
    Ja tens la recepta al teu correu. Gaudeix

    ResponElimina
  13. oooooohhhh!!!! quina cosa més bona!! I es veu tan suau i tan tendra!!!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina