diumenge, 26 de febrer del 2012

COULANT DE POMES A LA MISTELA AMB COR DE NATA I CANYELLA , RESULTAT DEL CONCURS I GRÀCIES

Estic enormement contenta i orgullosa d'haver-me decidit un bon dia a crear un blog...aquest blog. És per mi un apassionant hobby on puc volcar la creativitat que el dia a dia no em deixa mostrar de cap altra manera. A través del blog he millorat en cuina, en presentacions, en fotografia, en amistats virtuals. És dur trobar temps per a tot però ho faig tant a gust i és que els vostres comentaris sempre em fan somriure i m'animen a continuar. I les visites a les vostres cuines son una infinita font d'inspiració.

El concurs ha estat el colofó a un any molt especial. El concurs ha fet augmentar exponencialment els seguidors del facebook i les visites al blog. Celebràvem els 3 anys de blog i els més de 100 seguidors al facebook i un mes després us puc dir que estem gairebé fregant els 300 seguidors. Jo apenes m'ho crec. Un any en que ens ha passat de tot i tot bó.

- Una revista russa em demanava permís per publicar una de les fotos de la tarta Selva negra a la seva revista física i electrònica.
- Guanyàvem el concurs de receptes de Pimienta Rosa de 50€ a la botiga de joguines Bateau Lune.
- Guanyàvem el concurs de Film and Food de Setembre.
- Ens recomanaven a Rac1 com a blog de la setmana.
- I guanyávem un preciós quadre de la MªÀngels de Cook me Tender.

Bé, aquest post serà llarg encara que no vulgui i és que tinc que explicar moltes coses. En primer lloc us deixaré un parell de fotografies i la recepta del coulant que jo vaig elaborar amb motiu del concurs. Un coulant de pomes a la mistela amb cor de nata i canyella. Un invent que ha resultat ser un éxit i que comparteixo amb tots vosaltres.





INGREDIENTS: (em van sortir uns 8 coulants)

* Per les pomes a la mistela:

- 3 pomes
- 2 cullerades soperes de sucre moré
- 1 rajolí de Mistela del Bages o altra tipus de moscatell
- 20gr. de mantega
- 1 canonet de canyella

* Per la massa del coulant:

- 70 gr. de farina
- 30 gr. de mantega
- 4 ous
- 325g. de pomes a la mistela (que és al que equivalen les 3 pomes)
- 60 gr. de sucre
- 5gr. de sucre avainillada
- 1 culleradeta petita de llevat Royal
- 1 polsim de canyella
- 1 cullerada de canyella
- 200 ml. de nata líquida

PREPARACIÓ:

- Primer de tot farem els nuclis dels coulants.
- Posarem la nata líquida amb el canonet de canyella a foc baixet uns 10 minuts evitant que bulli.
- Un cop retirats del foc deixarem infussionar una horeta i després colarem la nata i reservarem.
- Després pelarem i tallarem les pomes a quarts i les posarem al foc amb la mistela, el sucre moré, la mantega i una culleradeta de canyella.
- Posarem el foc fort i quan bulli baixarem el foc i deixarem coure uns tres quarts d'hora fins que la poma estigui ben tova.
- Un cop fetes les pomes les barregem amb els 30 grams de mantega, les triturem amb la batidora i les reservem fins que estiguin fredes.
- Un cop estigui aquest puré fred triturem la nata infussionada i uns 100 grams de poma triturada.
- Repartim aquesta barreja en glaçoneres o motlles de semiesferes que puguin anar al congelador per fer els nuclis dels coulants
- Congelem un mínim de dues hores
- Mentrestant anem fen la massa dels coulants:
- Muntem el sucre amb els ous amb la batedora de barnilles fins que resulti una barreja cremosa i densa.
- Afegim la farina tamissada i uns 200grams del puré de poma molt suament per evitar que es desmunti la massa i barregem.
- Pinzellem uns motlles de flaneres amb mantega i empolsimem amb farina i repartim un terç de la massa. A continuació posem dos nuclis de nata congelats i continuem abocant massa fins arribar a 2/3 de la superfície de la flanera.
- Posem al forn preescalfat a 180º durant dotze minuts aproximadament o fins que veiem que de sobre ja estàn cuits.

Ummmm, son deliciosos...clar que res que superi els vostres espectaculars coulants...guau quina passsada i quina imaginació que heu tingut algunes. Aquí us deixo amb un mosaic de fotos de tots els coulants que m'heu enviat. En total 22 persones han volgut enviar-me el seu coulant però alguns m'heu enviat vàries versions.



Dins d'aquest mosaic ens trobem amb coulants que m'ha enviat gent que no té blog de cuina i he decidit que crearé un post o una pàgina on em dedicaré a posar-vos les receptes i les fotos que em van enviar perquè tots son autèntiques delícies que crec que valen la pena compartir.

Començo amb el resum individualitzat dels coulants que m'heu enviat. Primer de les persones que no tenen blog:

- L'Abigail Cardoza no té blog i em va enviar una proposta de coulant de xocolata i taronja confitada. Va ser una de les primeres en enviar-me la seva proposta i la vaig trobar deliciosa.
- La Sandra Flórez companya i amiga meva tampoc té blog (tot i que crec que per poc temps) i es va animar a fer un coulant after-eight quadrat com aquest.
- La Muntsa Llordella també amiga i companya meva va dir que això seria l'excusa perfecta per menjar coulants uns quants dies i després de rumiar va pensar que un coulant de Toblerone seria molt original (i efectivament ha estat així).
- La Caterina Isern que crec que tampoc té blog em va deixar impactada davant de la pantalla pensant com podia ser que hagués gent amb tanta imaginació i és que el seu coulant de sobrassada i formatge mahonés a banda de molt autòcton era d'una originalitat espectacular.
- L'Eli Rodriguez és la mestra de l'Arnau i em va fer una il·lusió terrible quan em va dir que ella volia participar al concurs i que a més a més volia fer un coulant. Tampoc té blog de cuina i no entenc perquè perquè m'ha demostrat que fa unes coses estupendes. Recepta de creació pròpia amb un resultat espectacular. Aquí el seu coulant de crema de formatge
- L'Anna Codina tampoc té blog i em va confessar que és el primer certàmen i concurs al que participa. Ho va fer per tot lo alt amb aquest coulant de xocolata i mora
- La Clara Bagaria tampoc es va voler perdre el concurs coure coulants i em va enviar un fantàstic coulant de formatge que us mostro a continuació i que va acompanyar amb palets.
- La Jennifer que encara no té blog em va enviar un coulant de xocolata amb un toc de canyella molt però que molt temptador.

I fins aquí les participants amb coulant que no tenen blog (o que jo crec que no tenen perquè potser en algun cas m'he colat. Pel que fa als que sí en tenen blog us deixo els enllaços de les altres participants:

* La Bet de Tastarutes ha elaborat uns coulants disfressats de cupcake que ensenya aquí
* La Helena no havia fet mai coulants i el concurs va ser l'excusa per preparar al seu blog Ricosinazucar aquesta delícia de coulants de xocolata i crema.
* La Sandra i el Xavi, els nois dels Fogons de la Bordeta ens van preparar dos coulants deliciosos: un d'arbequines i un altre de tomaquet i pesto. Aquí us el mostren.
* La Pili de Kooking em sorprenia amb un coulant amb un interior ben exótic. Un deliciós coulant de gerds.
* La meva estimada Judith que em va dedicar un post molt, molt especial i a la que considero una amistat molt especial em va oferir un extraordinari i glamurós pink coulant.
* La Silvia de cocinandoconsilvia em va deixar bocabadada davant la pantalla perquè no em podria ressistir al seu coulant de ou i patates fregides.
* La Marta de pebreixocolata va preparar un deliciós coulant de formatge acompanyat d'olivada. El podreu veure al seu blog en pocs dies.
* La Sònia de Encontrar la Felicidad en los pequeños detalles em va sorprendre molt quan en obrir el correu em va presentar el seu dinar basat en coulants a quin d'ells més bo. (COULANT DE FORMATGE I CEBA CARAMELITZADA AMB COR DE BRIE/ COULANT DE FORMATGE BLAU, PERES I NOUS / COULANT DE XOCOLATA BLANCA AMB COR DE TRUFA I RATAFIA)
* La Núria de Mamas 2.0 és una de les bloggers que conec personalment a més a més de virtualment. Abans tenia el blog I quina oloreta i ara s'ha volcat en un projecte molt maco on a més a més de receptes comparteix articles interessants sobre l'aventura de ser mare. Ella em va enviar el seu coulant de xocolata blanca amb cor multicolor.
* L'Alba del taller de cuina pujava el to als coulants amb aquest coulant trifàsic de baileys. Encara no l'ha publicat però quan tingueu la recepta feu-la perquè promet.
* La Cuina de l'Eri feia una altra versió de la xocolata i la menta amb aquests xips de xocolata blanca tant atractius. Encara no ha publicat la recepta però feu una ullada al seu blog.
* A la Xisca i el seu blog "Cocinar y mas" no els coneixia però la seva proposta no em deixarà indiferent durant un bon temps perquè és ser originalíssim presentant un coulant de torta del casar y taquitos de ibérico.
* A la Conxita d'Al pot petit la vaig conéixer virtualment a través del Repte Film and Food de les galetes i tampoc ha volgut perdre's el concurs presentant un saludable coulant de xocolata, crocant i oli d'oliva.
* L'Agnès que no coneixia s'ha animat a participart amb un també originalíssim coulant de gouda amb carbassó i olives. De 10, Agnès.

Evidentment també vull donar les gràcies a tothom que ha participat concursant encara que no hagin enviat coulant. Que sàpiguen que tothom tenia el seu número de participacions a l'urna.



I ara sí, la guanyadora del concurs Coure Coulants és:



I la subcampiona és:



Moltes Felicitats Helena de Rico sin Azucar, i Conxita d' Al pot petit!!!! Us contactaré per mail per fer-vos arribar els vostres premis. I Gràcies a tots els que heu volgut participar perquè m'ho he passat molt però que molt, molt bé.

Tinc un vídeo del sorteig i a la que pugui us el penjo perquè no sé per quin canal fer-ho.

GRÀCIES!!!!!!!!!!!!!!!!!

I aquí s'acaba el post més llarg de la història del blog. Ja,ja

21 comentaris:

  1. ¡¡¡¡¡¡¡GRÀCIES A TU!!!!!!
    Ai, que no m'ho puc creure X-D

    Petooooooons!

    ResponElimina
  2. Per cert, que no t'he dit que el teu coulant és una delícia! (els nervis del premi, jaja)
    Volia fer una cosa semblant amb crema gelada, però no sabia ben bé com manegar-m'ho... M'apunto el procés i la recepta, perquè la poma (i més si porta mistela) m'encanta ;-)

    + petons!

    ResponElimina
  3. ooooooooo, haurem de seguir intentant tenir sort!!! moltíssimes felicitats a les guanyadores!!!! ;P petonets guapíssima

    ResponElimina
  4. Moltes felicitats a les guanyadores!!! que sàpigues que el "Bombo" de les papeletes és una monada!!! m´ha matat veure´l amb xumet i tot, m´el menjooooooooo!!!!! I el teu coulant és de campionat, te molt bona pinta!!!! Muaks guapa i gràcies per la oportunitat que ens has donat!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja,ja moltes gràcies Sílvia. Gràcies pels comentaris i per participar. Si els petits notaris a vegades es fan irresistibles. Je,je

      Elimina
  5. Felicitats a les guanyadores! quina bona pinta el mosaic!! ha estat xulo participar. Segueix així Laura!

    ResponElimina
  6. Moltes felicitats a la guanyadora! I a tu per aquest èxit!!!Petons

    ResponElimina
  7. Mooolt bé! Moltes felicitats a les guanyadores! L'any que ve un altre no Laura?

    ResponElimina
  8. Primer de tot felicitar a les dues guanyadores!
    I segon, però no menys important, la part de la golafreria... Quina pinta més expectacular!! ara a probar quants més millor.

    ResponElimina
  9. Felicitats a les guanyadores i felicitats per la convocatòria. Molt divertit i productiu... Quina pila de coulants podrem aprendre a fer!
    Marta

    ResponElimina
  10. Felicitats a les guanyadores!! i a totes les que han fet aquests coulants tan estupendus!
    petonets i bona setmana

    ResponElimina
  11. Hola a tots
    Estic molt, molt contenta!!!!!!!!!!!!!Crec que és la primera vegada que guanyo un premi en un sorteig.
    M'ho he passat molt bé fent la recepta i veient la gran varietat de coulants. Felicitats a tots els participants per aquests coulants tan creatius.
    Laura, fes un petonet de part meva a la "ma innocent" que m'ha donat sort.
    Petons
    Conxita

    ResponElimina
  12. Quin goig que fan tots aquests coulants!
    I felicitats a les guanyadores i a l'organització!

    ResponElimina
  13. Enhorabuena a las ganadoras! Vaya recopilación de recetas de coulants más buena!! Me llamó mucho la atención la foto de un coultant que parece de fresa (en la esquina derecha de arriba) ¿tenéis la receta?
    Un saludín!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracias Anana.

      El coulant que te ha llamado la atención es el de Judith del blog El mon de juju. Aquí tienes su link. http://elmondejuju.blogspot.com/2012/02/pink-coure-coulant.html

      Elimina
  14. Feliçitats per tans premis i pel blog meravellos que tens!!
    Susanna.

    ResponElimina
  15. Laura, em devia perdre l'entrada i no he participat. O igual ho vaig veure i no vaig processar. Quan ho vaig saber ja no em donava temps de fer-lo.
    Enhorabona per tots els premis i pel blog tan bonic.
    Nani

    ResponElimina
  16. Hola!!!!!!!!!! Felicitats a les guanyadores (quina pena no haver estat jo una d'elles) i moltes felicitats a tu, Laura, un magnífic concurs, "quina currada". Ostres, cada dia estic molt més convençuda que hi ha gent feta per la cuina i lo demés son tonteries, quina passada de coulants que ha fet la gent i jo que pensava que innovava amb el meu, ja veig que encara em queda molt camí per arribar a ser "algú" en el món del fogons, casi que em quedo amb els meus nens de l'escola que penso que se'm donen una mica millor.
    Continuaré preparant-me pel concurs dels 4 anys...je,je,je...

    Petonets.
    Eli.

    ResponElimina
  17. Enhorabona a les guanyadores i a tu per aquest aniversari i per les mans inocents!
    Petonets.

    ResponElimina
  18. Bon dia!

    ja tens una seguidora més...m'ha encantat el teu blog...

    ah! Felicitats!

    Petonets

    ResponElimina