divendres, 15 d’abril de 2011

AMANIDA DE FAVES I FORMATGE DE CABRA AMB SALSA PESTO








Avui us porto una amanida ben fresqueta i nutritiva ideal pels dies de calor com els que hem passat i com els que han de venir. La recepta conté com a ingredient principal faves i així participo per primer cop a la convocatòria "la recepta del 15". Trobo que és una iniciativa divertida i com ara estic força engrescada amb el blog què millor que participar en aquest tipus de certàmens. És la millor manera de conèixer més blogs i receptes, i de compartir i d'aprendre.

INGREDIENTS (Per 2 persones)

- 500g. faves (pes brut sense pelar)
- 12 tomàquets xerry
- Brots tendres o fulles variades d'enciams
- Formatge de cabra tendre (3 talls)
- Salsa pesto
- Unes gotes de crema de vinagre balsàmic (ja preparat)

PREPARACIÓ:

La recepta és molt senzilla. Aquesta està feta amb faves fresques, pelades i bullides però evidentment accepta qualsevol altra format de faves: congelades, en conserva, favetes baby, etc.

- Així doncs en primer lloc posem una cassola d'aigua amb sal a bullir i pelem les faves treient els grans.
- Un cop hagi arrencat el bull posem les faves i deixem coure a foc lent; en 8 minuts aproximadament ja estan fetes. És important que un cop acabades de coure les passem ràpidament a un recipient amb aigua freda perquè no perdin el seu color.
- Mentrestant fem un llit amb enciams variats i/o brots tendres.
- Afegim a sobre una capa de tomàquets cherry oberts per la meitat.
- Afegim les faves cuites i ben escorregudes.
- Posem el formatge de cabra tendre que prèviament hem aixafat amb una forquilla a grumolls per sobre de les faves.
- Amanim amb la salsa pesto i unes gotes de crema de vinagre de mòdena.

En aquesta ocasió la salsa pesto que vaig fer servir ja era preparada. La va comprar una companya meva a Vic a una casa de menjars que la fan boníssima. De tota manera per qui s'animi a preparar-la aquesta recepta de la Mireia Carbó és genial i molt senzilla de fer.

INGREDIENTS PER LA SALSA PESTO:

- 30g. fulles d'alfàbrega
- 50g. parmesà ratllat
- 40g. pinyons
- 200ml. oli d'oliva
- 1 gra d'all
- sal

PREPARACIÓ DE LA SALSA PESTO:

Dins el vas de la batedora elèctrica, posar tots els ingredients i triturar-ho. Afegir més oli si cal fins obtenir la textura desitjada.

Que vagi de gust!!!

7 comentaris:

  1. Ooooh Laura, moltes gràcies per participar!! Has fet una amaindeta plena de contrastos deliciosa!!!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  2. Les fotos són genials, com sempre Laura, estic esperant que tinguis la càmera nova perquè llavors guanyaràs concursos i tot!!! Aquesta no la provaré, perquè no sóc amant de la faves!

    ResponElimina
  3. Bona amanida, i molt bones fotos!
    Ens quedem xafardejant pel teu bloc!

    ResponElimina
  4. Boníssima aquesta amanida... M'encanta! Moltíssimes gràcies per participar a la recepta del 15. No coneixia el teu bloc, però m'ha fet molta il·lusió trobar-te. Ens anem veient.
    Petonets!

    ResponElimina
  5. hola Laura! t'ha quedat una presentació molt maca! petonets

    ResponElimina
  6. Hola!!! Moltes Gràcies pels vostres comentaris.

    Sandra, ja sé que no t'agraden les faves tot i que aquestes també estaven molt enmascarades. El formatge de cabra les encobria força.

    El taller de cuina, moltes gràcies. Ja he anat a fer una ullada al vostre blog i també us aniré mirant.

    Fogons i Marina em feia molta ilusió participar a la recepta del 15. A partir d'ara intentaré no perdre-m'ho. No m'ho poseu gaire difícil!!!

    Judith tu també vas fer una combinació molt bona amb les faves. Et vaig llegint!

    ResponElimina
  7. Una amanida ben diferent! m´ha agradat molt...el cert és que no em pensava mai que se poguessin fer tantes receptes amb aquest ingredient...un petonet

    ResponElimina