dissabte, 25 de desembre del 2010

BOMBONS DE FOIE


Ara mateix poc de gust em ve parlar de menjars. Ja se sap que aquestes dates nadalenques ens fem un fart de menjar en abundància de tot i trobo a faltar la sensació de tenir una mica de gana o el desig de quelcom de menjar. No puc donar la culpa només a les dates nadalenques ja que als darrers 10 dies que encara no eren Nadal he fet 3 sopars de grup força abundants i un dinar de feina pica-pica on cadascú aportava un plat creat per ell. (En un altre post us parlaré del dinar de feina que vam fer i de les suculències que van portar les meves companyes i company)

Bé, la recepta que us vull explicar avui és una recepta que vaig aprendre al Taller de Tapes creatives que vam fer al restaurant La terrassa del museu l'any passat (en concret dos dies abans de que nasqués l'Arnau). Jo no sé si va ser el desig de la xocolata que tenia aleshores però el sabor d'aquell aperitiu em va deixar marcada. Haig de dir que és una combinació atrevida i que no a tothom agrada. Al dinar de feina que vaig fer ja ho vaig presentar així, o us agrada molt o no us agrada gens. El cert és que més aviat va agradar molt.

El secret de l'encant d'aquests bombons radica en tenir una mousse de foie molt tendre per dins embolcallada d'una cruixent capa de xocolata negra i la combinació al mossegar-la és molt bona tant de textures com de sabors. Evidentment si no us agrada ni la xocolata ni el foie absteniu-vos de fer-la.

Aquí va la recepta tal i com ens la van explicar el Raul i la Sílvia, els cuiners de La Terrassa i tal i com la faig jo.

Amb aquestes quantitats em surten uns 10 bombons de 2 cm de diàmetre aprox.

INGREDIENTS BOMBONS DE FOIE

- 1 bloc de foie gras (vaig fer servir el Mas Pares)
- 1 pessic de sal (al gust)
- 1 pessic de sucre llustre
- 1 cullerada de brandy
- 125 g xocolata negra de cobertura (vaig fer servir Nestle Postres)

Treballem el foie amb una forquilleta fins que s'estovi una mica. Afegim la sal i el sucre i el brandy i continuem barrejant els ingredients fins que la pasta quedi toveta i ben barrejada.

Posem la massa en una màniga pastissera o bé amb una cullereta anem omplint un motlle de cavitats petites (uns 2cm aprox) o glaçonera preferentment de silicona per facilitar el desemmotllat.

Congelem el motlle amb la massa dintre. El procés del congelat és bàsic per poder després recobrir-les bé de la xocolata.

Un cop està totalment congelat preparem la cobertura de la xocolata fonent la xocolata de cobertura al micro i removent fins que estigui totalment desfeta.

Treiem el motlle del congelador,anem punxant cada un dels glaçons de foie amb un escuradents i els anem passant un a un per un bol on hi ha la cobertura de la xocolata. Per treure l'escuradents ens ajudem amb una forquilla petita. Els deixo reposar en un silpat (preferentment) o paper de forn on no s'enganxin i un cop els tinc tots els deixo refredar a la nevera fins el moment de servir-los.

És convenient que es serveixin freds perquè així la xocolata exterior estarà cruixent i les textures són més interessants.

Bé espero que us atreviu a fer aquest aperitiu i que si el feu us agradi molt. Muntsa, ja em diràs què tal et surten!!!!

3 comentaris:

  1. Quina casualitat, jo també els he fet per Nadal! Però una mica diferents, faig boletes directament amb el foie, sense xafar-lo amb la forquilla. Ho provaré com dius tu, que el toc de brandy ha de quedar sensacional.
    Feliç 2011!

    ResponElimina
  2. Hola Gemma. Quina coincidència. Doncs la veritat és que ja ho devies tastar queden boníssims. El brandy els hi deixa un gustet molt suau apenes imperceptible. Doncs jo em vaig enrecordar molt de tu perquè l'1 la meva germana portava les postres i ens va sorprendre amb un tiramisú de torró i li vaig preguntar d'on has tret la recepta? i eh que ja saps la resposta? teva!!!! Ummmmmmmm és bonísssim. Molt suau i untuós. Gràcies!!!

    ResponElimina
  3. Veig que no tindré més remei que fer-los veient aquesta dedicatòria. Ja faré com la Sandra i en faré fotos!

    ResponElimina