Feia un any que tenia aquesta recepta i aquestes fotografies guardades. De receptes de panellets n'hi ha tantes... Aquesta que publico és extreta del llibre "Cuina a Casa amb Carme Ruscalleda". Va ser la recepta amb la que he fet els panellets els darrers anys i us asseguro que han tingut molt d'èxit. Us recomano que jugueu amb la recepta base i incorporeu aquells ingredients que més us vinguin de gust. Jugueu amb les textures, els colors i els fruits secs... Aquí us faig algunes propostes. Espero que us agradin:
Pel que fa a la recepta base:
INGREDIENTS:
-500 gr. d’ametlla molta
-350 gr. de sucre
-150 gr. d’aigua
-1 clara d’ou
PREPARACIÓ:
- A una cassola barrejar l’aigua amb el sucre.
- Posar a foc mig aquesta cassola fins que bulli i quedi amb textura de xarop.
- A continuació, afegir l’ametlla molta i remenar al foc durant uns 3 minuts fins que veiem que la barreja es desprén de les parets de la cassola i agafa una textura més brillant.
- Retirar del foc i deixar refredar.
- Afegir la clara d’ou i remenar bé fins que s’integri.
- Deixar reposar a la nevera un mínim de 3-4 hores, preferiblement tota la nit.
I aquestes són les propostes que us faig:
DE
PINYONS
Ingredients:
200 gr. de
massapà, pinyons i 1 rovell d’ou diluït amb unes gotes d’aigua per pintar.
Preparació:
- Formar boletes
amb la massa (d’uns 12 grams de pes) i
arrebossar-les amb els pinyons.
- Posar els
panellets sobre una safata de forn folrada amb paper antiadherent.
- Pintar els
panellets amb el rovell d’ou batut i diluït amb unes gotes d’aigua
- Coure al forn de dalt I baix a 200º
uns 6-8 minuts.
DE
GERDS
Ingredients:
200 gr. de
massapà, gerds o crispis de gerds liofilitzats i sucre llustre.
Preparació:
- Triturar els
gerds o crispis liofilitzats amb un robot de cuina.
- Barrejar 20
grams de gerds liofilitzats per cada 200 gr. de massapà fins que estigui ben integrat.
- Formar boletes
d’uns 15 grams de pes.
- Coure al forn de dalt i baix a 200º
uns 6-8 minuts.
- Un cop freds,
barrejar més pols de gerds amb sucre llustre i tamissar-la per sobre els
panellets.
DE
CACAU I AVELLANES TORRADES
Ingredients:
Preparació:
- Barrejar 20
grams de cacau per cada 200 gr. de massapà fins que estigui ben integrat.
- Formar boletes
amb la massa (d’uns 15 grams de pes) i posar-les
a sobre de la safata de forn folrada amb
paper antiadherent..
- Apretar cada
boleta pel centre amb l’avellana i deixar-la incorporada.
- Coure al forn de dalt I baix a 200º uns 6-8 minuts.
DE
PIPETES DE XOCOLATA
Ingredients:
200 gr. de
massapà, pipetes de xocolata que no es fonguin i 1 rovell d’ou diluït amb unes
gotes d’aigua per pintar.
Preparació:
- Formar boletes
amb la massa (d’uns 15 grams de pes) i
arrebossar-les amb les pipetes de xocolata.
- Posar els
panellets sobre una safata de forn folrada amb paper antiadherent.
- Pintar els
panellets amb el rovell d’ou batut i diluït amb unes gotes d’aigua
- Coure al forn de dalt I baix a 200º
uns 6-8 minuts.
D’IOGURT
Ingredients:
150 gr. de
massapà i 7,5gr. d’iogurt en pols.
Preparació:
- Barrejar el
massapà i el iogurt en pols.
- Formar boletes
amb la massa (d’uns 15 grams de pes) i marcar
un forat al mig d’elles.
- Posar els
panellets a sobre una safata de forn folrada amb paper antiadherent.
- Coure al forn
de dalt I baix a 200º uns 6-8 minuts.
- Just abans de servir posar iogurt al
mig amb una mica de sucre per damunt.
D’ AMETLLES
Ingredients:
200gr. de
massapà, granets d’ ametlles i 1 rovell d’ou diluït amb unes gotes d’aigua per
pintar.
Preparació:
- Formar croquetes
allargades amb la massa (d’uns 15 grams
de pes) i arrebossar-les amb les ametlles.
- Posar els
panellets sobre una safata de forn folrada amb paper antiadherent.
- Pintar els
panellets amb el rovell d’ou batut i diluït amb unes gotes d’aigua
- Coure al forn de dalt I baix a 200º
uns 6-8 minuts.
DE
COCO
Ingredients:
200gr. de massapà,
60-80 gr. de coco ratllat i 1 rovell d’ou diluït amb unes gotes d’aigua per
pintar.
Preparació:
- Barrejar de 60
a 80 grams de coco ratllat per cada 200 gr. de massapà fins que estigui ben
integrat.
- Formar pirámides
o muntanyetes amb la massa.
- Pintar el cim
de les muntanyetes amb el rovell d’ou batut i diluït amb unes gotes d’aigua.
- Coure al forn de dalt I baix a 200º
uns 6-8 minuts.
DE
TARONJA
Ingredients:
200 gr. de
massapà, ratlladura de 1 taronja i talls de pell de taronja confitada.
Preparació:
-Barrejar el
massapà i la ratlladura de taronja.
Formar boletes amb la massa , aixafar-les pel
centre i posar un tall de pell de taronja confitada a sobre.
- Posar els
panellets sobre una safata de forn folrada amb paper antiadherent.
- Coure al forn
de dalt I baix a 200º uns 6-8 minuts.
Que bons! I quantes varietats :)
ResponEliminaBon repertori! Ptons
ResponEliminaQuina bona pinta Laura! A veure si fem la trobada i ens en portes uns quants ;P
ResponEliminaQuina quantitat de panellets tan originals!!!
ResponEliminaJo aquest any vaig fer per primera vegada panellets, però els clàssics de pinyons amb la recepta de la carme ruscalleda i crec que hauré de tornar a fer-ne per divendres!
Bona castanyada.
palmira
Aquest any sembla com si novembre hagués arrivat de cop i volta sense avisar, perquè no m'ha donat temps a fer panellets!!!
ResponEliminaÉs veritat que de varietats n'hi ha un miler, però m'agraden molt els de taronja ;-)
Gràcies pel recordatori.
Bon cap de setmana!
Gràcies per la recepte...els millors panallets que he fet!!!! Molt fàcil però confeso que el Roy em va preparar l'almivar. Team work. Jo n'he fet amb el nostre codonyat. Fins la propera. G&R
ResponElimina