dimarts, 28 d’octubre del 2014

PANELLETS


Feia un any que tenia aquesta recepta i aquestes fotografies guardades. De receptes de panellets n'hi ha tantes... Aquesta que publico és extreta del llibre "Cuina a Casa amb Carme Ruscalleda". Va ser la recepta amb la que he fet els panellets els darrers anys i us asseguro que han tingut molt d'èxit.  Us recomano que jugueu amb la recepta base i incorporeu aquells ingredients que més us vinguin de gust. Jugueu amb les textures, els colors i els fruits secs... Aquí us faig algunes propostes. Espero que us agradin:

Pel que fa a la recepta base:


 INGREDIENTS: 

-500 gr. d’ametlla molta
-350 gr. de sucre
-150 gr. d’aigua
-1 clara d’ou

PREPARACIÓ:

 - A una cassola barrejar l’aigua amb el sucre.
- Posar a foc mig aquesta cassola fins que bulli i quedi amb textura de xarop.
- A continuació, afegir l’ametlla molta i remenar al foc durant uns 3 minuts fins que veiem que la barreja es desprén de les parets de la cassola i agafa una textura més brillant.
 - Retirar del foc i deixar refredar.
- Afegir la clara d’ou i remenar bé fins que s’integri.
- Deixar reposar a la nevera un mínim de 3-4 hores, preferiblement tota la nit.

 I aquestes són les propostes que us faig:



DE PINYONS



Ingredients:
200 gr. de massapà, pinyons i 1 rovell d’ou diluït amb unes gotes d’aigua per pintar.

Preparació:
- Formar boletes amb la massa  (d’uns 12 grams de pes) i arrebossar-les amb els pinyons.
- Posar els panellets sobre una safata de forn folrada amb paper antiadherent.
- Pintar els panellets amb el rovell d’ou batut i diluït amb unes gotes d’aigua
- Coure al forn de dalt I baix a 200º uns 6-8 minuts.




DE GERDS

Ingredients:
200 gr. de massapà, gerds o crispis de gerds liofilitzats i sucre llustre.

Preparació:
- Triturar els gerds o crispis liofilitzats amb un robot de cuina.
- Barrejar 20 grams de gerds liofilitzats per cada 200 gr. de massapà fins que  estigui ben integrat.
- Formar boletes d’uns 15 grams de pes.
- Coure al forn de dalt i baix a 200º uns 6-8 minuts.
- Un cop freds, barrejar més pols de gerds amb sucre llustre i tamissar-la per sobre els panellets.


DE CACAU I AVELLANES TORRADES

Ingredients:
200gr. de massapà, cacau en pols amarg i avellanes torrades.

Preparació:
- Barrejar 20 grams de cacau per cada 200 gr. de massapà fins que estigui ben integrat.
- Formar boletes amb la massa  (d’uns 15 grams de pes) i posar-les a sobre de la safata  de forn folrada amb paper antiadherent..
- Apretar cada boleta pel centre amb l’avellana i deixar-la incorporada.
 - Coure al forn de dalt I baix a 200º uns 6-8 minuts.


DE PIPETES DE XOCOLATA

Ingredients:
200 gr. de massapà, pipetes de xocolata que no es fonguin i 1 rovell d’ou diluït amb unes gotes d’aigua per pintar.

Preparació:
- Formar boletes amb la massa  (d’uns 15 grams de pes) i arrebossar-les amb les pipetes de xocolata.
- Posar els panellets sobre una safata de forn folrada amb paper antiadherent.
- Pintar els panellets amb el rovell d’ou batut i diluït amb unes gotes d’aigua
- Coure al forn de dalt I baix a 200º uns 6-8 minuts.


D’IOGURT

Ingredients:
150 gr. de massapà i 7,5gr. d’iogurt en pols.

Preparació:
- Barrejar el massapà i el iogurt en pols.
- Formar boletes amb la massa  (d’uns 15 grams de pes) i marcar un forat al mig d’elles.
- Posar els panellets a sobre una safata de forn folrada amb paper antiadherent.
- Coure al forn de dalt I baix a 200º uns 6-8 minuts.
- Just abans de servir posar iogurt al mig amb una mica de sucre per damunt.

 
D’  AMETLLES

Ingredients:
200gr. de massapà, granets d’ ametlles i 1 rovell d’ou diluït amb unes gotes d’aigua per pintar.

Preparació:
- Formar croquetes allargades amb la massa  (d’uns 15 grams de pes) i arrebossar-les amb les ametlles.
- Posar els panellets sobre una safata de forn folrada amb paper antiadherent.
- Pintar els panellets amb el rovell d’ou batut i diluït amb unes gotes d’aigua
- Coure al forn de dalt I baix a 200º uns 6-8 minuts.


DE COCO

Ingredients:
200gr. de massapà, 60-80 gr. de coco ratllat i 1 rovell d’ou diluït amb unes gotes d’aigua per pintar.

Preparació:
- Barrejar de 60 a 80 grams de coco ratllat per cada 200 gr. de massapà fins que estigui ben integrat.
- Formar pirámides o muntanyetes amb la massa.
- Pintar el cim de les muntanyetes amb el rovell d’ou batut i diluït amb unes gotes d’aigua.
- Coure al forn de dalt I baix a 200º uns 6-8 minuts.


DE TARONJA

Ingredients:
200 gr. de massapà, ratlladura de 1 taronja i talls de pell de taronja confitada.

Preparació:
-Barrejar el massapà i la ratlladura de taronja.
 Formar boletes amb la massa , aixafar-les pel centre i posar un tall de pell de taronja confitada a sobre.
- Posar els panellets sobre una safata de forn folrada amb paper antiadherent.
- Coure al forn de dalt I baix a 200º uns 6-8 minuts.