divendres, 18 d’octubre del 2013

FINANCIERS AMB NABIUS




Abans que comenceu a llegir aviso que als propers posts no trobareu pas opcions lleugeres. I és que per fi m'he decidit a fer un pas en la meva gran passió i aquest octubre he començat un curs de pastisseria a l'Escola Hofmann de Barcelona.

Com he d'assajar les preparacions que ens ensenyen, les meves propostes seran a partir d'ara més calòriques que abans però espero que també siguin més bones i més atractives. El que sí que us puc assegurar és que no us fallaran perquè tenen el segell Hofmann.

Comencem doncs amb la primera recepta que hem fet a classe i que vaig repetir a casa la setmana passada. Es tracta d'uns financiers, una mena de magdalenes d'ametlla molt bones, tendres i molt dolces i que per tant son ideals de fer amb nabius perquè el dolç combina molt bé amb aquest fruit.

Us explico la recepta que és molt fàcil.

INGREDIENTS: (Surten uns 18 financiers)

- 75 gr. d'ametlla molta
- 150gr. de sucre
- 25 gr. de mel
- 50 gr. de farina
- 135 gr. de clares d'ou
- 125 gr. de mantega (cuita fins a 150º)
- Nabius o gerds

PREPARACIÓ:

- Coure la mantega al foc fins que arribi a 150º( Si no teniu termòmetre, aquesta temperatura coincideix amb el moment en que la mantega deixa de bullir més fort i es va enrossint lleument)
- Colar la mantega amb un colador i reservar.
- Barrejar l'ametlla amb el sucre i la farina tamissada.
- Afegir la clara d'ou, la mel i la mantega colada.
- Filmar la massa i deixar-la reposar 1 hora a la nevera. (jo la vaig deixar reposar directament dins una mànega pastissera)
- Posar la barreja en una màniga pastissera si no ho hem fet abans.
- Omplir uns motlles de magdalenes o financiers una tercera part, afegir els nabius o gerds i tornar a posar una mica de massa fins la meitat o dos terços del motlle aproximadament i com a màxim.
- Coure al forn a 190º uns 8 minuts. Com sempre el temps serà orientatiu ja que dependrà del vostre forn, dels motlles i de la mida dels financiers.

Apa, ja m'explicareu què tal us surten. Que vagi de gust!!!!