dijous, 31 de maig del 2012

MOUSSE D'IOGURT GREC AMB MORES, GERDS I MELINDROS




Fa unes setmanes em va arribar una proposta de La Fageda. Volíen que tastés la seva nova gamma de iogurts grecs i que elaborés alguna recepta amb ells. Per mi el blog és quelcom molt personal. Un espai íntim tot i que compartit on recullo els meus experiments gastronòmics, les meves receptes tradicionals, les adaptacions d'altres amics bloggers, les meves fotografies. Però cada vegada més, també és un espai  obert. Obert a les convocatòries mensuals de la blogoesfera, obert a les propostes d'altres blogs, als concursos i en definitiva a tots aquells reptes que també et poden fer crèixer gastronòmicament parlant. De manera que després de reflexionar vaig pensar que perquè no acceptar la seva proposta si a més a més es tractava de productes d'una marca consumida molt freqüentment a casa.

A més a més la marca la Fageda té altres components que m'impulsaven a dir que sí. I és que aquesta empresa és una cooperativa catalana que té com a finalitat la integració de persones amb discapacitats intel·lectuals. I aquesta filosofia sempre és un valor afegit a l'hora d'escollir una marca.

Vaig aprofitar fa un parell de dissabtes que celebràvem l'aniversari de la meva germana per oferir-me a portar el seu pastís. Ella està molt liada amb la seva nena petita i ja sabeu que nosaltres, els bloggers de la gastronomia no necessitem gaires excuses per disposar-nos a cuinar. A més a més tinc que felicitar la meva germana per partida doble perquè ens va fer uns aperitius que ens van deixar a tots bocabadats.

El postre també va resultar fabulós. O això em va dir tothom. I és que la nova gamma ens ha agradat molt, tant per la textura com per la cremositat i per l'acidessa i m'han funcionat a la perfecció a aquesta mousse.

L'inspiració d'aquest postre la vaig rebre d'una  fotografia del llibre "100 plaers per compartir" de la Carme Ruscalleda. I dic fotografia perquè tot i que la forma del pastís és ben bé la mateixa els ingredients son totalment diferents.

I ara sí, per fi, us deixo amb la recepta:

INGREDIENTS:

- 5 iogurts grecs normals La Fageda
- 100 grams de sucre
- 8 fulles de gelatina
- 500ml. de nata líquida
- 50 ml. de llet sencera
- 3-4 melindros tallats a tires regulars
- Mig got de llet per humitejar els melindros
- 50-60g. de gerds
- 50-60g. de mores


PREPARACIÓ: (Motlle rectangular de silicona de 30 cm de llarg * 10 ample * 7cm alçada)


- Introduir les fulles de gelatina  en un bol amb aigua freda fins que quedin totalment cobertes i deixar que s'hidratin (mínim 5 minuts)
- Muntar la nata líquida fins que que es comencin a fer pics.
- Escalfar la llet i dissoldre en ella el sucre.
- Escòrrer les fulles de gelatina i posar-les uns segons al microones fins que es fonguin.
- Afegir la gelatina ja fosa a la barreja de llet i sucre que encara ha d'estar calenta i remenar bé fins que s'integri tot.
- A continuació afegir unes cullerades d'iogurt grec a aquesta barreja perquè vagi perdent temperatura la gelatina i remenar energicàment.
- A continuació ja es poden afegir la resta d'iogurts i remenar bé la barreja fins que quedi tot ben integrat.
- Incorporar aquesta última barreja a la nata que tenim muntada. S'ha de remenar de forma suau i amb una espàtula per evitar desmuntar la nata.
- A continuació pintem amb mantega un motlle de forma rectangular-plum cake (preferiblement de silicona o desmuntable)
- Disposem al motlle un terç de la massa de nata i iogurt grec
- A sobre anem col·locant una filera de gerds a una de les bandes i una filera de trossets de melindros prèviament humitejats amb llet a l'altra banda.
- Tornem a abocar un terç més de la massa d'iogurt grec i nata.
- I a sobre tornem a disposar unes mores en filera a un dels costats i uns trossos de melindro a l'altre costat.
- Aboquem la resta de barreja de nata i iogurt grec i el posem a la nevera fins que cualli. Millor si el deixem tota la nit a la nevera.

OBSERVACIONS:

- Un cop cuallat i per no tenir problemes a l'hora de destmollar (ja que el volia girar) vaig preferir introduïr la mousse al congelador (mínim 4 hores) i així després vaig poder desmotllar de forma neta i sense problema. En un parell d'hores ja estava llesta per menjar.

Ja m'explicareu si la feu què tal us queda.

Que vagi de gust!!!


divendres, 18 de maig del 2012

COCA DE VIDRE AMB AMETLLES




Fa molt de temps que tenia ganes de fer coca de vidre però mai trobava el moment. El passat cap de setmana em vaig animar i Deu Meu quant de temps perdut perquè crec que serà un clàssic a fer totes les setmanes. I amb l'adaptació que vaig fer em va semblar que podia ser una molt bona proposta per presentar al concurs Cocina con uno de dos on la Pam ens demanava per participar cuinar algun plat que portés oli i farina.

El blog Uno de dos és un dels meus blogs preferits en castellà. Si no el coneixeu, cosa poc probable, us recomano que el consulteu perquè tant les fotografies com les receptes us deixaran glaçades. I és per això que tenia ganes de participar en aquest concurs per celebrar el seu tercer aniversari.

Bé, per realitzar aquest clàssic dolç català versionat he fet servir la recepta que té l'Eri al seu blog amb unes petites variacions.

Us deixo amb la recepta tal qual la he seguit i us animo si us plau a que elaboreu aquesta recepta si és que encara no l'heu feta perquè el resultat és extraordinari.

 



INGREDIENTS:

-175 grams de farina de força
- 4 grams de sucre
- 4 grams de sal
- 3,5 grams de llevat sec (o bé 8 grams de llevat fresc)
- 12 grams de mantega a temperatura ambient
- 90 ml d’aigua (aproximadament ja que dependrà de la capacitat d’absorció que tingui la farina)
- 10 ml. d'oli d'oliva verge
- Oli d’oliva per pintar les coques
- Sucre per a empolsimar
- Ametlles en granets
- Anís (el lícor) 

PREPARACIÓ:

- Desfer el llevat a l'aigua tèbia.

- Posar en un bol la farina, el sucre, la sal i la mantega i anar remenant fins que quedi tot ben integrat.

- Després afegir l'aigua, amb el llevat prèviament dissolt en ella, i l'oli i remenar fins que se'ns formi una masa una mica consistent.

- Arribats a aquest punt ja podem treballar la massa fora del bol. Amassarem durant uns 10 minuts i al final d'aquest temps, fem una bola amb la massa i la deixem repossar uns 15 minuts en un bol net i tapada amb un drap.

- Preescalfar el forn a 190º.

- Passat el temps de repós (15 minuts) dividir la massa en parts iguals (jo ho vaig dividir en 7) i formar boles amb cada una de les porcions.

- Anem treballant les boles una a una i mentrestant deixem les altres boles tapades.

- El procediment a fer és estendre la bola amb el corró donant-li la forma que es vulgui (jo les vaig fer estretes i allargades). El més important és que quedi una massa molt, molt estirada, pràcticament transparent.

- Un cop aconseguida la forma desitjada passar la coca a la safata del forn, pinzellar-la amb oli d'oliva, afegir les ametlles i el sucre en abundància.

- Repetir l'operació amb totes les altres coques. (jo vaig haver de fornejar en dues tandes)

- Coure al forn (de baix i de dalt) uns 10-15 minuts tot i que s'ha d'estar molt pendent perquè son tant primes que de seguida es fan.

- Quan veiem que estan agafant color, treure la safata del forn i mullar les coques amb l'anís (deixant caure les gotes des d'un pinzell) D'aquesta manera el sucre es cristalitza. Tot seguit tornar a introduir la safata al forn 3 minutets més

- Treure del forn i deixar refredar i ja es poden consumir. Aviso que volaran!!!!

Que vagi de gust!!!

dilluns, 14 de maig del 2012

ENTREPÀ INTEGRAL DE PIT DE POLLASTRE, CANONGES, CREMA DE FORMATGE I NOUS

Quants dies sense publicar!!! sempre em venen bé els primers dies de mes per descansar i prendre inspiració i així arrencar el mes que entra amb més energia i idees noves però aquest mes m'he passat....

Així que avui, una mica abans del que toca, us presento la meva proposta a la recepta del 15. El repte d'aquest mes era ben senzill...ENTREPANS... i no hi havia excusa per no participar. Tant senzill que m'ha costat pensar quin entrepà presentava perquè m'agraden tots. Al final em vaig decidir per aquest entrepà integral. El pa integral el vaig fer seguint aquesta recepta de la Su de webosfritos. Son receptes senzilles i explicades d'una manera magistral. El resultat del pa em va encantar.

I pel que fa al contingut, aquí teniu els ingredients que vaig posar.

INGREDIENTS (Per 1 persona):

- 1 llesca de pa integral
- 1 filet de pit de pollastre a la planxa
- Crema de formatge (tipus philadephia o alguna variació amb herbetes)
- Un grapadet de nous
- Radiccio o mezclum d'enciams
- Canonges

PREPARACIÓ: 

- Tallar la llesca de pa a la meitat
- Passar el filet de pit de pollastre a la planxa i reservar
- Untar les parts interiors del pa amb la crema de formatge
- Disposar els enciams, el pollastre i per acabar el grapadet de nous

SUGGERIMENTS:

Per presentar-lo, he fet servir una broqueta per evitar que es desmuntés. Això és recomanable per qualsevol entrepà que agafi certa alçada (per cert la idea de presentació li he copiat a un company de feina al que li vaig demanar inspiració. Je,je.)

A gaudir de l'entrepà!!!!!!!!!!

OBSERVACIONS: 

Una vegada més tinc que donar les gràcies a la meva parella per no queixar-se per menjar-se els plats freds i per deixar-se fotografiar menjant o intentant-lo. Ji,ji. Deu ser dur ser familiar d'un gastroblogger...

Nois de la recepta del 15 a veure si torneu a batre el vostre propi record de recull de receptes perquè la proposta convida a no saltar-se la convocatòria!!!!!!!!