diumenge, 15 de juliol del 2012
TARTA FRANGIPANE DE CIRERES PICOTA
Us agraden les cireres? a nosaltres ens encanten i com és l'ingredient que ens proposen cuinar aquest mes els nois de la Recepta del 15 no ens hem pogut estar de participar un cop mes a la seva convocatòria.
De receptes amb cireres en tenia moltes propostes al cap i em va costar decidir què fer però finalment i un cop més va guanyar la opció postre. A casa som molt llaminers i les cireres son unes fruites ideals per elaborar tartes i pastissos.
La tarta que us proposo és una tarta amb masa brissa (ja sigui cassolana o preparada) que porta al seu interior un "frangipane" o crema d'ametlles que embolcalla les cireres i amb les que combina a la perfecció.
Aquí teniu la recepta.
INGREDIENTS:
- 1 paquet massa brisa
- 300g. cireres (jo vaig fer servir la varietat Picota) a les que haurem de treure el pinyol
- 3 ous
- 100g. de sucre
- 75g. de mantega desfeta
- 1 cullerada petita d'extracte de vainilla líquid o bé en pols
- 100g. d'ametlles moltes
- Ametlles laminades
- Sucre llustre (per empolsimar)
PREPARACIÓ:
- Pinzellar amb mantega un motlle tipus quiche d'uns 26 cm de diàmetre (és preferible que sigui desmuntable o de silicona)
- Folrar el motlle amb la massa brissa fent pressió amb els dits perquè s'adapti bé i retallant l'excedent que sobri (va molt bé passar el corró per les vores del motlle perquè s'ajusti i després poder retallar millor els sobrants)
- Preescalfar el forn a 190º
- Punxar la base de la tarta amb una forquilla per evitar que s'infli molt durant la cocció.
- Coure la massa brissa en cec (o sigui coberta d'un paper de forn amb un pes a sobre (cigrons per exemple)) durant uns 15 minuts a 190º.
- Retirar del forn el motlle i treure el paper de forn i el pes
- Treure el pinyol a les cireres
- Tallar les cireres per la meitat i colocar-les a la base de la tarta
- Blanquegem els ous amb el sucre fins que quedin amb una textura cremosa.
- Un cop aconseguida aquesta textura afegir la mantega desfeta, l'essència o extracte de vainilla i les ametlles moltes (per aquest ordre)
- Per últim abocar aquesta massa a sobre de les cireres que ja estan disposades a la tarta.
- Afegir les ametlles laminades
- Reduir la temperatura del forn a 175º i coure la tarta durant uns 25-30 minuts fins que l'exterior estigui rossadet i l'interior estigui cuallat.
- Deixar refredar la tarta i després empolsimar amb sucre llustre.
FONT:
"200 recetas para postres" de editorial BLUME
Us recomano que la tasteu perquè segur que no us deixarà indiferents. A casa va volar. No t'hi podies estar d'agafar un tall rere altre.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
preciosa i molt suggerent...venen ganes de atrevesar la pantalla!!!! les cireres i la fruita d'estiu es ben agraïda pels pastissisos d'estiu!
ResponEliminaApa nena, per fi sabem el misteri de la tarta del 15! jejejeje Té una pinta boníssima!! Aquesta a casa també volaria, sobretot el ratolinet de la Bordeta, que li encanten els postres amb ametlla! :P
ResponEliminaMoltes gràcies per participar carinyet!
Petonets
Sandra
Avui tinc un berenar familiar a casa... em pots enviar la tarta? Es ideal!! Molt bona. Petons
ResponEliminaen vull un taaaaaaaaaaall!!! quina pintaaa!! petons
ResponEliminaAissss, mira que les cireres m'estan agradant cada cop més! com a farcit de tartes i pastissos crec que és com estan millor, se'ls treu tot el suc i fan molt bonic.
ResponEliminaAquesta tarta amb ametlla és maca i deliciosa, me la menjaria amb una boleta de gelat de vainilla ;-)
Petonets
l'ametlla combina de meravella amb les cireres, jo també la vaig utilitzar però d'una manera diferent.
ResponEliminaDeliciosa i preciosa,
Petonets,
Palmira
Ole tu, i snif jo!!! ja ja, una maravella!!!! no et queda res no? Petonets
ResponEliminaQue boooo...petons
ResponEliminaQuina delícia Laura!!! Aquesta també cap a pendents que a casa triomfarà. PEtons
ResponEliminaImpresionat la proposta i les fotografies!
ResponEliminaSalutacions,
Toni "Per sucar-hi pa"
mmmm només cal veure la foto, té una pinta tremenda...i les cireres li deuen donar el toc! ;)
ResponEliminaLaura que encara no he esmorzat!!!!!!!!!!!! em cau la baba... segur que ha de ser super bona!
ResponEliminapetonets
Et pots creure que tinc moltíssimes ganes de preparar frangipane perquè m'encanta el nom???? Doncs si, sóc així! Ara encara tinc més ganes.
ResponEliminaMolts petonets.
Quina bona pinta aquesta tarta, el farcit es veu impresionant. Unes fotos molt maques.
ResponEliminaPetons
mmmm ara estic fent postres (un trist iogurt) i et prometo que m'hen menjaria un bon tros!!!
ResponEliminaNo he provat mai aquesta crema d'ametlles juntament amb les cireres mmm...
Bona setmana i una abraçada.
Quan en Jordi treballava a la pastisseria Bolet vaig descobrir la massa frangipane, amb cireres ha de quedar deliciosa. I quines fotos tan maques!!!
ResponEliminapetonets
Rico no!!! riquisimo... Bss
ResponEliminaT'ha quedat molt bonica! i segur que també ha d'estar boníssima! la combinació de cireres amb ametlles no pot fallar mai!!
ResponEliminaptns!!
hola reineta!!!! aquest tipus de pastís m'agrada molt, i no l'acostumo a fer, me caxis! a veure si començo a fer receptes similars. Molts petonets solet
ResponEliminaOstres que bo!! de frangipane n'he tastat poquetes vegades però la veritat és que sempre m'ha agradat!! bona combinació amb les cireres, ha de quedar boníssim, no m'estranyq que no us poguéssiu estar de repetir ;) petonets guapa!
ResponEliminaM'encant com t'ha quedat aquesta tarta, quina bona pinta. Amb cireres ha de ser boníssima.
ResponEliminaPetons
M'encanta com t'ha quedat.. quina pinta! petons!
ResponElimina