diumenge, 29 de juliol del 2012

ESPIRALS DE CREMA DE VAINILLA I FRUITES AL PEDRO XIMÉNEZ

 
 
 
 
La recepta que us presento avui segur que no és de les més fotogèniques que heu vist al bloc. Tampoc és de les més ràpides de fer ja que és entretingudeta però el que sí que us puc assegurar és que és de les més bones.

Quan els nois de Memòries d'Una cuinera van reptar-nos cuinar aquest mes una macedònia de fruites jo vaig proposar-me elaborar una ben fresqueta i original però l'inquietut o el defecte d'anar buscant combinacions noves (a vegades una mica recargolades) m'ha portat fins a aquestes espirals. I un cop fetes me n'alegro perquè creieu-me que realment us encantaran.

La combinació pasta de full amb crema de vainilla i fruites d'estiu maceradetes amb una mica de Pedro Ximenez és senzillament genial.

Us deixo amb la recepta.

INGREDIENTS:

- 1 làmina de pasta de full elaborada o cassolana (preferiblement amb forma rectangular)
- 125 ml. nata líquida
- 375 ml. llet sencera
- 25 g. maizena
- 2 rovells d'ou
- 40 gr. de sucre
- Pell d'una llimona
- 1 canonet de vainilla
- Fruita ( 1 poma, 1 préssec, 2 prunes i un grapadet de cireres)
- 1 cullerada petita de mantega
- 2 cullerades de sucre moré (una per saltejar les pomes i l'altre per fer el sirop)
- 1 ou batut (per pintar la pasta de full)

  PREPARACIÓ:

* De la crema de vainilla 

- Muntar els rovells d'ous amb el sucre fins aconseguir una textura cremosa i esponjosa. Reservar
- Posar en un cassó a foc mig la llet, la nata, la pell de llimona i el canonet de vainilla que prèviament hem rascat el seu interior.
- Quan estigui una mica calenta retirar dos dits de  la llet que està al foc i barrejar en ells la farina de blat de moro.
- Abocar la farina dissolta a la llet  al cassó novament i continuar la barreja al foc fins que estigui a punt de bullir.
- Retirar del foc, extreure la pell de llimona i el canonet de vainilla i abocar tota la barreja sobre els rovells muntats. Ho fem molt lentament i sense para de remenar.
- Tornar a posar al foc molt baix tota aquesta barreja fins que s'espesseixi.

* De la fruita

- Pelar i tallar tota la fruita menys les cireres que només despinyolarem i tallarem
- Posar una cullerada petita de mantega al foc a una cassola baixa i quan estigui calenta afegir una cullerada de sucre moré
- Després afegir els daus de poma i saltejar-los uns cinc minuts
- Un cop saltejada la poma afegir tota la resta de la fruita i un rajolí (2-3 dits d'un got) de Pedro Ximenez.
- Saltejar la fruita amb el vi uns 3-4 minuts a foc fort.
- Retirar de foc. Colar la fruita i el suc que es desprengui el reservarem per fer un caramel

* Dels espirals

- Estirar la pasta de full sobre un paper de forn
- Si la làmina és rodona intentem donar-li forma rectangular amb el corró estirant els costats.
- Repartir la crema de vainilla per sobre de la pasta de full deixant uns marges d'uns 3 cm per tot el perímetre.
- A continuació repartir la fruita per sobre de la crema.
- Després des d'un dels laterals més llargs anar enrotllant la pasta de full amb l'ajut del paper de forn i apretant bé la primera volta que hem d'apretar bé amb els dits perquè es segelli.
- Un cop fet el rotllo, reservar a la nevera uns 15 minuts
- Fer talls d'uns 2-3 cm de gruix amb el ganivet i disposar horitzontals sobre la safata del forn prèviament folrada amb un silpat o paper de forn.
- Pintar els espirals (que en aquest moment encara no ho semblen d'espirals) amb ou batut.
- Coure al forn uns 15 minuts a 180º

* Del sirop Pedro Ximenez

- Posar al foc el suc que teníem reservat de saltejar la fruita amb el vi
- Afegir una cullerada de sucre moré
- Remenar fins que es faci la reducció i tingui la textura desitjada

OBSERVACIONS:

Les peces de fruïta son orientatives. Evidentment les podeu combinar de la forma que més us agradi.

 
Un cop els treus del forn, els serveixes a un plat i els hi poses un cordillet de sirop de Pedro Ximenez per sobre i us puc assegurar que estareu al cel. Je,je. A nosaltres després d'estar tot el dia pintant l'habitació dels nens i endreçant coses ens han sàpigut fenomenal.





13 comentaris:

  1. Hola bonica!!Doncs a mi em semblen unes fotos molt xules!!i ademés han d'estar boniiiissimes!!!un petonas

    ResponElimina
  2. Que original, i segur que bonissim! Petons

    ResponElimina
  3. Aixó de qeu aquesta recepta no es fotogènica ho diràs tu.. a mi em sembla superatractiva... a més, no fa falta que ho diguis, está bonissima, segur. Molt bona idea fer una masa de pasta de full amb la macedonia...mmm

    ResponElimina
  4. Una proposta boníssima! Unes postres especials i molt sanes
    Marta

    ResponElimina
  5. Quins rolls tan macos! han de ser super sucosos farcits de crema i fruites, nyam, quina pinta! N'ha quedat algun després de l'esmorzar? ;-)

    Petonets i bon dilluns

    ResponElimina
  6. Molt oroginal la teva proposta ..............pasta de full, fruites i crma ......exit assegurat.
    petons

    ResponElimina
  7. que no és fotogènica??? nena, la foto de la safata és digne d'un bon llibre!!! ,) tenen una pinta increíble. Moltíssimes gràcies per participar. Petonets

    ResponElimina
  8. NO en tinc cap mena de dubte que la feina val molt la pena, perquè amb la pinta que tenen aquestes espirals han de ser delicioses!!

    petonets

    ResponElimina
  9. Laura, aquesta manera de menjar fruita és ideal. Unes fotografíes excel·lents.
    Nani

    ResponElimina
  10. La combinació de fruita i crema m'encanta, i les fotos també encara que et queixis!
    petonets

    ResponElimina
  11. Em pensava que faries rissotto de fruita! ja,ja,ja
    Dona, recargolada si que t'ha sortit la recepta però ha de ser molt bona!
    Petons i moltíssimes gràcies per participar.
    Bon estiu!

    ResponElimina
  12. Tú si que has reinventat la macedònia!
    xo t'han quedat uns cargolets boníssims!!

    ResponElimina