divendres, 18 de maig del 2012

COCA DE VIDRE AMB AMETLLES




Fa molt de temps que tenia ganes de fer coca de vidre però mai trobava el moment. El passat cap de setmana em vaig animar i Deu Meu quant de temps perdut perquè crec que serà un clàssic a fer totes les setmanes. I amb l'adaptació que vaig fer em va semblar que podia ser una molt bona proposta per presentar al concurs Cocina con uno de dos on la Pam ens demanava per participar cuinar algun plat que portés oli i farina.

El blog Uno de dos és un dels meus blogs preferits en castellà. Si no el coneixeu, cosa poc probable, us recomano que el consulteu perquè tant les fotografies com les receptes us deixaran glaçades. I és per això que tenia ganes de participar en aquest concurs per celebrar el seu tercer aniversari.

Bé, per realitzar aquest clàssic dolç català versionat he fet servir la recepta que té l'Eri al seu blog amb unes petites variacions.

Us deixo amb la recepta tal qual la he seguit i us animo si us plau a que elaboreu aquesta recepta si és que encara no l'heu feta perquè el resultat és extraordinari.

 



INGREDIENTS:

-175 grams de farina de força
- 4 grams de sucre
- 4 grams de sal
- 3,5 grams de llevat sec (o bé 8 grams de llevat fresc)
- 12 grams de mantega a temperatura ambient
- 90 ml d’aigua (aproximadament ja que dependrà de la capacitat d’absorció que tingui la farina)
- 10 ml. d'oli d'oliva verge
- Oli d’oliva per pintar les coques
- Sucre per a empolsimar
- Ametlles en granets
- Anís (el lícor) 

PREPARACIÓ:

- Desfer el llevat a l'aigua tèbia.

- Posar en un bol la farina, el sucre, la sal i la mantega i anar remenant fins que quedi tot ben integrat.

- Després afegir l'aigua, amb el llevat prèviament dissolt en ella, i l'oli i remenar fins que se'ns formi una masa una mica consistent.

- Arribats a aquest punt ja podem treballar la massa fora del bol. Amassarem durant uns 10 minuts i al final d'aquest temps, fem una bola amb la massa i la deixem repossar uns 15 minuts en un bol net i tapada amb un drap.

- Preescalfar el forn a 190º.

- Passat el temps de repós (15 minuts) dividir la massa en parts iguals (jo ho vaig dividir en 7) i formar boles amb cada una de les porcions.

- Anem treballant les boles una a una i mentrestant deixem les altres boles tapades.

- El procediment a fer és estendre la bola amb el corró donant-li la forma que es vulgui (jo les vaig fer estretes i allargades). El més important és que quedi una massa molt, molt estirada, pràcticament transparent.

- Un cop aconseguida la forma desitjada passar la coca a la safata del forn, pinzellar-la amb oli d'oliva, afegir les ametlles i el sucre en abundància.

- Repetir l'operació amb totes les altres coques. (jo vaig haver de fornejar en dues tandes)

- Coure al forn (de baix i de dalt) uns 10-15 minuts tot i que s'ha d'estar molt pendent perquè son tant primes que de seguida es fan.

- Quan veiem que estan agafant color, treure la safata del forn i mullar les coques amb l'anís (deixant caure les gotes des d'un pinzell) D'aquesta manera el sucre es cristalitza. Tot seguit tornar a introduir la safata al forn 3 minutets més

- Treure del forn i deixar refredar i ja es poden consumir. Aviso que volaran!!!!

Que vagi de gust!!!

19 comentaris:

  1. La coca de vidre es qeulcom que començes i no pots parar!!!! i a tu t'ha quedat amb una pina impresionant!!!! Que hi hagi sort!!!

    ResponElimina
  2. Aquesta mena de coques em perden. Quina pinta!
    Marta

    ResponElimina
  3. Aquesta coca se surt de la pantalla...que bona.
    Nani

    ResponElimina
  4. És taaaaaant bona la coca de vidre! Veig que al final t'has animat a fer-la!!!
    Jo sempre l'he fet amb pinyons, hauré de provar-ho amb ametlla perquè les teves tenen una pintassa impressionant!
    Molts petons Laura! I bon cap de setmana! ;)

    ResponElimina
  5. Oleee i torradeta!!! com m´agrada...caurà..t´ho dic jo:)))

    ResponElimina
  6. Oooooh, quina canya! t'ha quedat ben bonica!!!

    Petonets i a menjarse-la ;-)

    ResponElimina
  7. Ui, Laura! Quina coca, mare meva! L'he de fer, és una de les meves preferides, juntament amb la de forner. I passa com l'aigua! T'ha quedat estupenda. Petons

    ResponElimina
  8. Són la meva perdició!!!! M'encanteeeeeen!!!!
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  9. Són espectaculars!!! Provaré de ruixar-les amb anís la propera vegada que en faci!

    ResponElimina
  10. Ostres, t'han quedat impresionants!!! Mare meva quina pinta... Petonets!

    ResponElimina
  11. fa moltíssim temps que les vull fer i no m'he animat! això no pot ser. Les fotos xulíssimes, com sempre. petonets

    ResponElimina
  12. Gracias por participar con esta deliciosa receta, suerte Laura!!

    ResponElimina
  13. tienes un blog genial!!!!

    en el mio te espera una sorpresa!!!

    montse

    ResponElimina
  14. M'encanta!! però encara no m'he atrevit a fer-ho mai! Tindré que pensar-mu que t'ha quedat molt bé! petons

    ResponElimina
  15. Que rica!!!...yo la suelo hacer con el resto de masa de pizza ..Bss

    ResponElimina
  16. Ains, quines ganes que tinc de fer-la amb la teva versió. Realment es veu esplèndida!! Petons

    ResponElimina
  17. a mi con este dulce me has conquistado, me encanta!!!

    Salu2. Paula

    ResponElimina
  18. nivelazo!! rascadora!!!!! jejejje bsssss

    ResponElimina
  19. yo no puedo ver las imagenes no se porque?

    ResponElimina