diumenge, 25 de març del 2012

BUNYOLS DE VENT AMB PERFUM DE MATAFALUGA








Avui no és dimecres ni divendres però jo tenia moltes ganes de publicar els bunyols que hem fet aquest cap de setmana.

Aquest és el repte que ens presentaven els nostres amics del Memòries d'una cuinera per aquest mes de març. Quan vaig llegir la proposta em vaig posar molt contenta perquè ja no tenia excusa per preparar aquest dolç tradicional típic de la Quaresma que encara no tenia al blog. No només no tenia receptes sinò que mai n'havia fet.

Quan cuino per primera vegada un plat tradicional intento seguir la recepta d'una manera fidedigna i a partir de la segona vegada és quan intento introduïr alguna variació . El cas és que per aquesta ocasió he fet servir una recepta d'un dels blogs que tinc de referència des de l'inici. La cuina de casa de la Gemma ha estat i continua essent una de les meves principals fonts d'inspiració i de consultes a l'hora de fer els pastissos d'aniversari i de elaborar postres tradicionals.

Així doncs us deixo amb la seva recepta. L'única i petita modificació que he fet és substituir l'anís sec per matafaluga en pols incorporada a la massa.

INGREDIENTS: (em van surtir uns 20 bunyols però eren XL)

- 125ml. de llet
- 60g. de mantega
- 75g. de farina
- 3 ous
- sal
- un pessic de matafaluga en pols
- oli d'oliva per fregir
- sucre (per arrebossar els bunyols)

PREPARACIÓ:

- Possar en un cassó al foc la llet, la mantega, el péssic de sal i el de matafaluga en pols.
- Quan la mantega s'hagi desfet i la llet estigui a punt de bullir, afegir la farina tamissada d'un sol cop i remenar mentre continua al foc el cassó fins que es formi una massa que es desenganxi de les parets del cassó.
- Retirar del foc i anar afegint els ous un a un i remenant després de cada un fins que la barreja quedi totalment homogénia.
- Escalfar oli d'oliva en una paella ampla i quan estigui ben calent anar afegint porcions de la massa. Com la massa és poc densa i molt enganxifosa convé anar posant les porcions ajudant-se amb dues culleres per fer desprendre la massa.
- Anar girant els bunyols si no es giren sols i un cop estiguin fets els posem a escòrrer sobre paper que eixuguin l'excés d'oli.

És una recepta fàcil i infalible. A la propera intentaré farcir-los amb alguna cosa però així tot sols ja estan deliciosos.

Que vagi de gust!!!

I a les fotos ...una de les meves "musas" per presentar els resultats. Pobrets els meus nens!! Deu ésser dur ser fill de blogger. Je,je

19 comentaris:

  1. quines fotos Laura!!!!! quasi em dono un "coco" per agafar-ne un!!! i aquesta maneta??? mira que tens uns nens guapos!!! un milió de gràcies reina per participar ets un solet!!!! petonets

    ResponElimina
  2. OOhhh m'encanta quan són aixi d'esponjosos y buits....no pararia de menjar-ne mai!!! petons

    ResponElimina
  3. PEr favor Laura... quina pinta!! I quines fotos!! Jo em torno bojo pel gustet de matafaluga dels de l'Empordà i tu li poses als de vent, m'encanta!!!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  4. jo, te han quedado genial!!! Mira que alveolos tiene la masa (anda que cualquiera que nos lea, jajajaja), yo me pondría morada, como el niño ;)

    Salu2. Paula

    ResponElimina
  5. T'han quedat fantàstic i els fotos més!!! La cuina de casa és un valor segur, és el primer blog de cuina que vaig seguir, abans de tenir el nostre.
    Petonets!!!!

    ResponElimina
  6. Yo creo que no es nada duro ser hijo de una bloggera que hace esos buñuelos. Tienen una pinta estupenda.

    ResponElimina
  7. M'encanta el nom de matafaluga!;)
    Veig que el model té marques de guerra, va ser pels bunyols?????????
    La Gemma és un crack i a tu t'han quedat genials.
    Petons i moltíssimes gràcies per participar.

    ResponElimina
  8. Quina bona pinta els bunyols! T'han quedat impressionants! I les fotografies són fantàstiques, segur que els teus fills se'n van llepar els dits amb aquests bunyols.

    Avui al bloc d'Esfruita us portem una notícia que esperàvem amb candaletes per anunciar-vos. Isma Prados va entregar una cistella de Esfruita.com al guanyador del 4t Concurs de la Festa del Senglar de Sant Aniol de Finestres. Més informació a: www.esfruita.com/assessorem/isma-prados-entrega-una-cistella-de-esfruita-al-guanyador-del-4t-concurs-de-la-festa-del-senglar-de-sant-aniol-de-finestres

    ResponElimina
  9. Deliciosos!!! ja es veu el petit catador de bunyols que están de mort!!!:)) Muaks

    ResponElimina
  10. Els bunyols de vent són els meus preferits. I a tu t'han quedat fantàstics, felictats! EL puntet de la matafaluga és deliciós...

    ResponElimina
  11. Laura, me gustan mucho los buñuelos y al de la foto también!! Besos.

    ResponElimina
  12. Els bunyols de vent amb el toc anisat de la matafaluga són la meva perdició. I aquest any només n'he fet un cop!!!! Jo, a més, els pinto amb anís dolç abans de passar-los pel sucre i queden bonííííssims!

    Petons!
    Anna

    ResponElimina
  13. Ostres, quina bona pinta! amb tots aquests foradets semblen super esponjosos!!! ai, qui pogués fer-los una mossadeta, amb tot aquest sucre cruixent per sobre ;-)

    Bon profit!

    ResponElimina
  14. Tenen una pinta exquisita!! La veritat es que els bunyols m'encanten son la meva perdició..
    Susanna.

    ResponElimina
  15. Quines fotos!!! Impressionants!!!Jo vull un parell d'aquests XL!!! petons

    ResponElimina
  16. Quin bunyol tan "airós" que un es vol portar a la boca amb ansia!!! i res a dir de la maneta que'l sosté... ell si que sap el que es bò!!!!

    ResponElimina
  17. Quina bona pintaaa!!!!!!
    T'han quedat maquíssims! I es nota que el teu petit li han agradat eh?? les fotos molt maques també!

    Petons!!! ;)

    ResponElimina
  18. Quina bona pinta!!! És curiós com la mateixa recepta es pot fer de tantes maneres diferents!!! Jo també acabo de penjar la recepta dels bunyols al meu bloc, i tot i que el gust deu ser semblant, hi ha petites variacions en els ingredients... Enhorabona!

    ResponElimina