Aquest diumenge vam celebrar el meu aniversari amb la família i ja fa dies que em rondava pel cap que els prepararia. Sempre em costa molt decidir quin menú escollir i quines receptes triar perquè hi ha tantes que m'agraden... però en el cas dels postres ho vaig tenir una mica més fàcil perquè des de fa dies que m'havia inspirat en un pastís en concret.
L'he adaptat a les primeres matèries que tenia i es que no estava el mercat per escollir fruits vermells. Escassetat i preus molt alts era el que em trobava. I vaig optar per una combinació bona, vistosa i assequible.
La veritat és que el resultat és molt bo, tant de sabor com d'aspecte. El contrast de textures és deliciós i va agradar molt a tothom inclús als nens que no acostumen a menjar d'aquest tipus de pastissos.
Així doncs us deixo amb la recepta no sense donar-vos abans les gràcies per tres cosetes: per felicitar-me, per fer-me comentaris que sempre m'animen tant i que m'il·lusionen i per l'acceptació que li heu donat al concurs que tot i que sé que us dona feina heu accedit de molt bon grau a participar. Aquestes sensacions em produeixen una fantàstica satisfacció que em fan llevar-me cada dia una mica més il·lusionada i fan que fer anys sigui fantàstic!!!!
INGREDIENTS:
* Per la base de coca:
- 100g. de sucre
- 100g. de farina
- 4 ous
- Suc de mitja llimona
- Ratlladura de pell d'una llimona (sense la part blanca)
* Per la mousse (*):
- 40g. de gerds deshidratats
- 75 ml. d'aigua
- 1 fulla de gelatina (opcional)
- 250 ml nata muntada
* Per la cobertura:
- 500g. de maduixes (sustituïbles per qualsevol altra fruita vermella)
- 125 g. de mores (sustituïbles per qualsevol altre fruita vermella)
- 6 o 7 cullerades soperes de melmelada de fruits vermells (jo vaig emprar una de grosella però qualsevol altra pot anar bé
- Rajolí d'aigua
PREPARACIÓ:
* De la base de coca:
- Barrejar els ous amb el sucre en un bol fins que tripliqui el seu volum i la barreja agafi una consistència ben densa. Tamissar la farina sobre els ous i barrejar amb suavitat. Afegir la ratlladura i el suc de llimona i barrejar fins que quedi homogeni.
- Abocar la barreja en el motlle tipus quiche prèviament pintat amb mantega i empolsimat amb farina per evitar que s'enganxi.
- Coure al forn previament escalfat a 180º durant uns 10-12 minuts fins que es vegi que la massa està feta.
- Deixar refredar la massa una mica i després després pasar-lo a una reixeta.
* De la mousse de fruits vermells:
- Triturar els gerds deshidratats.
- Barrejar la pols de gerds deshidratats amb l'aigua
- Muntar la nata
- Un cop la nata és muntada anar afegint suaument dins aquesta la barreja de fruits vermells i remenar suaument fins que quedi ben homogènia.
* De la cobertura:
- Netejar i tallar les maduixes a meitats. Amb algunes d'elles fer talls més prims
- Netejar les mores
- Barrejar la melmelada amb l'aigua i posar-la uns instants al foc o al microones perquè es desfaci més la barreja i reservar.
*Muntatge del pastís:
- Un cop freda la base comencem a cobrir-la intentant que no rebossin les vores amb la mousse (fet amb espàtula)
- Un cop ben repartida la mousse, afegim les fruites de manera decorativa.
- Després pinzellem les fruites amb la barreja de melmelada i aigua que ja tenim tèbia i líquida per aconseguir endolcir les fruites vermelles i aportar brillo al plat.
OBSERVACIONS:
Jo la mousse la vaig elaborar amb uns paquets que venen a una botiga de Terrassa ja preparats per fer mousses de fruits del bosc. El paquet conté gerds deshidratats, sucre i gelatina que s'han de barrejar amb aigua. Però aquesta mousse es pot fer de moltes altres maneres.
Un altre exemple seria batre unes mores (uns 60grams) o qualsevol altre fruit vermell amb un rajolinet d'aigua i barrejar-les amb la nata muntada. O fer-ho amb altres fruits vermells deshidratats....s'afegiria sucre al gust fins que la preparació ens quedés bona i es podria afegir opcionalment com a molt una fulla de gelatina previament hidratada en aigua freda i desfeta al microones. (Recordeu que sempre que feu servir la gelatina s'ha d'afegir barreja a la gelatina per anar-la refredant progressivament i no al revés ja que sino perd el seu efecte)
MOTLLE:
Tipus quiche de 26 cm desmuntable
FONT:
Adaptació del "bizcocho con frutos rojos" del llibre 200 recetas para postres de editorial BLUME
Espero que us agradi tant com a nosaltres.
Cal dir que gràcies als convidats tinc noves idees i nou atrezzo culinari ja que m'han regalat coses fantàstiques per emprar a la cuina i llibres de receptes genials. Gràcies family!!!!
Amb aquesta recepta participo a la convocatòria mensual del Memòries d'Una cuinera que també està d'aniversari i és que l'aposta de la Judith, la Mònica i l'Yves acaba de fer un anyet. Molta sort nois i per molts anys més!!!!!!!!!!!!!!! Si us sembla bé bufo aquesta espelma per celebrar-ho.
L'he adaptat a les primeres matèries que tenia i es que no estava el mercat per escollir fruits vermells. Escassetat i preus molt alts era el que em trobava. I vaig optar per una combinació bona, vistosa i assequible.
La veritat és que el resultat és molt bo, tant de sabor com d'aspecte. El contrast de textures és deliciós i va agradar molt a tothom inclús als nens que no acostumen a menjar d'aquest tipus de pastissos.
Així doncs us deixo amb la recepta no sense donar-vos abans les gràcies per tres cosetes: per felicitar-me, per fer-me comentaris que sempre m'animen tant i que m'il·lusionen i per l'acceptació que li heu donat al concurs que tot i que sé que us dona feina heu accedit de molt bon grau a participar. Aquestes sensacions em produeixen una fantàstica satisfacció que em fan llevar-me cada dia una mica més il·lusionada i fan que fer anys sigui fantàstic!!!!
INGREDIENTS:
* Per la base de coca:
- 100g. de sucre
- 100g. de farina
- 4 ous
- Suc de mitja llimona
- Ratlladura de pell d'una llimona (sense la part blanca)
* Per la mousse (*):
- 40g. de gerds deshidratats
- 75 ml. d'aigua
- 1 fulla de gelatina (opcional)
- 250 ml nata muntada
* Per la cobertura:
- 500g. de maduixes (sustituïbles per qualsevol altra fruita vermella)
- 125 g. de mores (sustituïbles per qualsevol altre fruita vermella)
- 6 o 7 cullerades soperes de melmelada de fruits vermells (jo vaig emprar una de grosella però qualsevol altra pot anar bé
- Rajolí d'aigua
PREPARACIÓ:
* De la base de coca:
- Barrejar els ous amb el sucre en un bol fins que tripliqui el seu volum i la barreja agafi una consistència ben densa. Tamissar la farina sobre els ous i barrejar amb suavitat. Afegir la ratlladura i el suc de llimona i barrejar fins que quedi homogeni.
- Abocar la barreja en el motlle tipus quiche prèviament pintat amb mantega i empolsimat amb farina per evitar que s'enganxi.
- Coure al forn previament escalfat a 180º durant uns 10-12 minuts fins que es vegi que la massa està feta.
- Deixar refredar la massa una mica i després després pasar-lo a una reixeta.
* De la mousse de fruits vermells:
- Triturar els gerds deshidratats.
- Barrejar la pols de gerds deshidratats amb l'aigua
- Muntar la nata
- Un cop la nata és muntada anar afegint suaument dins aquesta la barreja de fruits vermells i remenar suaument fins que quedi ben homogènia.
* De la cobertura:
- Netejar i tallar les maduixes a meitats. Amb algunes d'elles fer talls més prims
- Netejar les mores
- Barrejar la melmelada amb l'aigua i posar-la uns instants al foc o al microones perquè es desfaci més la barreja i reservar.
*Muntatge del pastís:
- Un cop freda la base comencem a cobrir-la intentant que no rebossin les vores amb la mousse (fet amb espàtula)
- Un cop ben repartida la mousse, afegim les fruites de manera decorativa.
- Després pinzellem les fruites amb la barreja de melmelada i aigua que ja tenim tèbia i líquida per aconseguir endolcir les fruites vermelles i aportar brillo al plat.
OBSERVACIONS:
Jo la mousse la vaig elaborar amb uns paquets que venen a una botiga de Terrassa ja preparats per fer mousses de fruits del bosc. El paquet conté gerds deshidratats, sucre i gelatina que s'han de barrejar amb aigua. Però aquesta mousse es pot fer de moltes altres maneres.
Un altre exemple seria batre unes mores (uns 60grams) o qualsevol altre fruit vermell amb un rajolinet d'aigua i barrejar-les amb la nata muntada. O fer-ho amb altres fruits vermells deshidratats....s'afegiria sucre al gust fins que la preparació ens quedés bona i es podria afegir opcionalment com a molt una fulla de gelatina previament hidratada en aigua freda i desfeta al microones. (Recordeu que sempre que feu servir la gelatina s'ha d'afegir barreja a la gelatina per anar-la refredant progressivament i no al revés ja que sino perd el seu efecte)
MOTLLE:
Tipus quiche de 26 cm desmuntable
FONT:
Adaptació del "bizcocho con frutos rojos" del llibre 200 recetas para postres de editorial BLUME
Espero que us agradi tant com a nosaltres.
Cal dir que gràcies als convidats tinc noves idees i nou atrezzo culinari ja que m'han regalat coses fantàstiques per emprar a la cuina i llibres de receptes genials. Gràcies family!!!!
Amb aquesta recepta participo a la convocatòria mensual del Memòries d'Una cuinera que també està d'aniversari i és que l'aposta de la Judith, la Mònica i l'Yves acaba de fer un anyet. Molta sort nois i per molts anys més!!!!!!!!!!!!!!! Si us sembla bé bufo aquesta espelma per celebrar-ho.
No et deu quedar d´aquesta delícia no? m´agraden molt els fruits vermells, però molt!!! un pastís delicios...però també molt be presentat. Petons i bon cds.
ResponEliminaLaura t'ha quedat fantàstic el pastís!!! Així dona gust complir anys!!! :)
ResponEliminaPetunets,
Eva.
Una tarta excelent per a la teva preparació! Queda molt bonica!!
ResponEliminaPetons
M'encanta la foto final! i el pastís té una pinta!!!
ResponEliminaVisca!!! moltíssimes felicitats reineta, pel teu cumple, pel pastís, pel concurs per tot!!!! ens encanta el teu bloc!!! moltíssimes gràcies per participar a Memòries d'una cuinera. Molts petonets
ResponEliminaQue bona deu ser!! i que perfecte t'ha quedat. Ah i feliçitats encara que siguin atraçades.
ResponEliminaPts
Susanna.
Uff, la faré segur! Quina bona pinta!!!!!!! Moltes felicitats!!!!
ResponEliminaUau!! Espectacular Laura!!!
ResponEliminaMoltes Felicitats!!!
Eli
Moltes felicitats maca!!!! unes fotos precioses i un pastís ideal per un aniversari.
ResponEliminapetons
M'encanten les mousses de fruita, queden super bé a les tartes fredes.
ResponEliminaEl pa de pessic per a la base està preciós!
Super fotogènic i super sa ;-)
Feliç aniversari!
Petons
Estic al·lucinant amb la varietat de receptes que tens!! són impresionants de veritat!! he anat a parar al teu blog nosecom i m'hi penso quedar mooolt de temps!! així que segueix així!! Per cert, no he vist cap recepta de coulants, a veure si em descobreixes la recepta d'un coulant de baileys que fa temps intento fer! jajaj!! en fi, felicitats per l'aniversari i pel blog, un pastís perfecte ara que començen a venir les maduixes..petonets
ResponEliminaQuina bona pinta que té aquest pastís!
ResponEliminaun dia el faré a casa... segur que has triunfat amb qui te l'hagis menjat,
aps.. és la primera vegada que entro en el teu blog, fins un altre!
De nou PER MOLTS ANYS LAURA! :D
ResponEliminaT'ha quedat un pastís preciós amb colors ben vistosos!
Una pregunta… :P A on vas comprar de Terrassa el preparat pel mouse de fruits del bosc? Al crec crec?
Ja m'ho diràs, please!
Molts petons!
Feliz cumpleaños Laura.
ResponEliminaMe encanta esta tarta que has preparado, tanto como la que llevaste al trabajo.
Se ve deliciosa.
Besos y buena semana
Muchas felicidades, la tarta es fantástica.
ResponEliminabesos
Per molts anys super atrassats però bueno! des de que he començat un altre cop la uni estic una mica despistada amb els blogs... Però no em podia perdre aquest super pastís!! quin tall més bonic que té, a més cada vegada m'agraden més els pastissos amb fruites vermelles. El pròxim aniversari és el de la meva mare, i trobo que un pastís així quedaria ben elegant! a veure si et puc ensenyar el resultat, un petonàs i que aquest any sigui igual i millor que l'anterior! :)
ResponEliminaBonisssssimaaa!!! i per molts anys!!!!
ResponEliminaUn petonet! :)
Un pastís espectacular per una bona celebració!Quina cara de felicitat!
ResponEliminaPetons i moltíssimes gràcies per participar al Memòries, ja veus que vaig una mica tard...
tiene una pinta deliciosa y más aún la foto del corte ;)
ResponEliminaSalu2. Paula
Quina delicia! felicitats, les fruites semblen de mentides de boniques que estan.
ResponEliminaPetonets
Qué fresca i refrescant!!!! te molt bona pinta!
ResponEliminaVengo aquí desde el blog de "sano y de rechupete". Enhorabuena por el premio photoblog. Tienes unas fotos y unas recetas estupendas!
ResponEliminaLaura, moltes felicitats: per l'aniversari i prl premi d'Evento Photo Blog! Em vaig alegrar molt de saber que t'havien concedit el premi!
ResponEliminaSi la que està a la fotografia darrera de l'espelma ets tu, t'he de dir que la teva doble és la meva millor amiga!
(diuen que tots tenim un doble.. Encana que jo em considero única, jajajajajjaaaa)