divendres, 25 de febrer de 2011

MAGDALENES



Ahir em vaig dedicar a fer magdalenes. A tots a casa ens agraden molt i cada vegada soc més de fer les coses enlloc de comprar-les. Penso que així mengem una mica més sa i a més a més em dona molta satisfacció veure que agrada el que faig. I després d'haver-les tastat puc dir que no tenen absolutament res que envejar a les que compro al forn de pa o a les de pastisseria (i mira que les de la pastisseria em tornen boja)
Com feia molt i molt de temps que no en feia magdalenes i aquesta recepta no la havia provat mai, vaig fer assortiment de magdalenes: unes només amb sucre per sobre, d'altres amb pipetes de xocolata i sucre i d'altres sense res. De moment només he tastat les de sucre i les de sucre i xocolata i si les primeres són bones, les últimes són buff, una perdició!!!


Després d'estar buscant receptes pels diferents blogs quan vaig veure la foto del blog Bocados dulces y salados no em vaig resistir a fer la seva recepta. La veritat és que és una recepta per fer-la amb la thermomix però jo que "encara" no la tinc vaig adaptar-la per fer-la de forma tradicional. I si el resultat ja m'ha agradat no m'imagino com m' hagués quedat amb la thermo.
Vaig fer-lo amb la meitat dels ingredients que indica la recepta original ja que volia veure si el resultat m'agradava i ara m'empenedeixo perquè gairebé no queden...

Us poso la recepta tal qual la vaig fer jo. En surten unes 14 magdalenes.

INGREDIENTS:

- 125gr. sucre
- 2 clares d'ou
- 2 rovells d'ou
- 125 gr. oli d'oliva suau (acidessa 0,4)
- 60 gr. llet
- 175 gr. farina reposteria
- 8 gr. llevat Royal


PREPARACIÓ:

Batre tots els ingredients menys les clares d'ou amb la batidora. El llevat el procurem haver barrejat prèviament amb la farina i és l'últim ingredient que incorporo a la barreja.
Un cop batuda la massa que queda molt ferma ens ajudem d'una espàtula per remenar-la una mica més i anem afegint poc a poc les clares que prèviament hem muntat. Anem integrant amb una espàtula les clares a la massa i de forma suau per no abaixar-les.
Repartir la massa als motlles fins 3/4 parts aproximadament i deixar reposar uns 15 minuts.
Preescalfar el forn a 180º
Just abans d'introduir les magdalenes al forn afegir el sucre o les pipetes de xocolata per sobre.
Introduir al forn les magdalenes fins que estiguin rossetes. (en el cas del meu forn van ser uns 25 minuts però això pot variar molt depenent del forn)
Ah i un consell, quan poseu els motlles a la safata del forn separeu-los força entre ells perquè jo no ho vaig fer i al crèixer moltes magdalenes se'm van enganxar.



Animeu-vos a fer-les perquè són molt suaus i es mengen soles. El meu petit es va cruspir una en un tres i no res i només té 6 dentetes. Je,je.

Que vagi de gust!!!

diumenge, 20 de febrer de 2011

MOUSSE DE MADUIXA




Avui hem anat de visita a una casa rural de Gironella on uns amics del Marc i els pares havien anat a passar el cap de setmana. Aquesta vegada ens va fer mandra apuntar-nos tot el cap de setmana però després de veure què bé s' ho han passat segur que la propera ens animem. De dinar han preparat una gran fideuà i jo em vaig oferir a portar les postres. Com érem molts vaig pensar que mínim havia de portar dos pastissos i tot i així em sembla que he fet curt.
Vaig estar pensant què els podria portar i vaig decidir que una bona opció era aquesta mousse de xocolata. L' altra postre vaig pensar que estaria molt bé que fos de maduixes. Ja ha començat la temporada i la veritat és que les que he comprat fins ara m' han sortit molt bones. Buscant receptes amb maduixes vaig topar amb aquest blog i vaig adaptar una mica les quantitats. Aquí us poso la recepta tal qual l' he fet. De sabor aquesta mousse era bonííííssima i la textura de la mousse era molt suau però si busqueu una presentació més bona per evitar que al tallar-la es desmunti molt, jo afegiria un parell més de fulles de gelatina a la mousse.



RECEPTA MOUSSE DE MADUIXA (Motlle de 22 cm)

INGREDIENTS PER LA BASE:

- 3 ous
- 100 grams de farina
- 100 grams de sucre

INGREDIENTS PER LA MOUSSE:

- 300 grams de nata per muntar
- 3 clares d'ou
- 500g de maduixes
- 100g de sucre
- 3 fulles de gelatina (Jo la propera vegada en posaré 5!!!)

INGREDIENTS PER LA COBERTURA DE CONFITURA DE MADUIXA:

- 150g de maduixa
- 50g de sucre
- 2 cullerades soperes de suc de llimona
- 1 fulla i mitja de gelatina (uns 3 grams)

PREPARACIÓ DE LA BASE:

Barregem els ous amb el sucre i la farina i el posem al forn a 180º uns 20 minuts o fins que estigui ferma al tacte

PREPARACIÓ DE LA MOUSSE:

- Batem les maduixes amb el sucre
- Muntem la nata
- Muntem les clares a punt de neu
- Deixem les fulles de gelatina en aigua freda perquè s'hidratin
- Desfem les fulles de gelatina ja hidratades amb llet calenta i afegim la barreja al puré de maduixes tot remenant molt bé perquè aquesta barreja quedi integrada
- Barregem el puré de maduixes amb la nata muntada i les clares a punt de neu amb moviments suaus per evitar que perdi volum.
- Posem la barreja al motlle i reservem a la nevera. És millor fer-la el dia d'abans perquè així quallarà millor.

PREPARACIÓ DE LA CONFITURA DE MADUIXA:

- Deixem reposar unes quantes hores o una nit sencera les maduixes tallades a trossets i barrejades amb el sucre perquè treguin el seu suc.

- Posem les maduixes i el sucre a un cassó al foc i quan bulli baixem el foc. No parem de remenar i en 10-15 minuts ja tenim llesta la confitura.

- Al retirar del foc la confitura li afegim les cullerades de suc de llimona i també les fulles de gelatina prèviament hidratades i remenem enèrgicament per repartir la gelatina homogéneament.

-Un cop la mousse ja hagi cuallat (mínim 4-5 hores a la nevera) escampem amb cura la confitura de maduixa i deixem refredar a la nevera.

Per preparar la recepta a més a més vaig comptar amb un ajut valuosíssim i és que el Marc cada cop que em veu liada fent pastissos vol col·laborar amb mi. Tenia tantes ganes que el vaig deixar participar i haig de dir que vaig aconseguir unes clares a punt de neu perfectes i una nata més ferma que mai. Això sí potser vaig perdre una mica de mousse en la preparació... ja,ja.
video video

I també aprofito per fer-vos una consulta. Quan faig bases com la d'aquest pastís se m'acostumen a encongir algun centímetre de manera que quan afegeixo la mousse es cobreix la base pels costats de mousse i pels laterals exteriors no es poden apreciar les diferents capes del pastís. Alguna idea perquè això no passi???

Gràcies i que vagi de gust!!!


Ah, i aquí una foto de la fideuà que era boníiiissima.

dimecres, 16 de febrer de 2011

MOUSSE DE IOGURT GREC I LLIMA


I per fi trobo un moment per penjar la recepta del pastís d'aniversari que vaig compartir amb la meva família.

He estat uns dies una mica out després d'un gripàs-sinusitis que vaig enganxar. Però ara ja plenament recuperada, tenia ganes d'entrar i compartir la recepta.

La recepta la vaig treure d'una pàgina web que és una autèntica passada. Allà és on he trobat els postres més originals i més ben presentats... ja feia temps que em vaig apuntar la seva adreça i que consulto sovint i tenia ganes de provar a fer alguna de les seves obres. Finalment em vaig atrevir amb aquesta mousse tot i que vaig variar una mica la recepta. Si voleu la recepta original, la podeu consultar aquí (si us plau no deixeu de consultar aquesta web perquè és superinteressant)

I ara us posaré la recepta tal i com la vaig preparar jo. La mousse té un toc àcid i és molt digestiva. És ideal per un àpat copiós per ajudar a païr. Pel meu gust potser la propera vegada li treuria una fulla de gelatina ja que crec que a vegades un excés de gelatina pot fer que la textura perdi una mica de cremositat.Això és filant prim perquè en general a tothom li va agradar molt (clar que ells que han de dir si són la meva família...)

INGREDIENTS PER LA BASE: (Vaig fer servir un motlle desmontable d'aquests base de ceràmica i motlle de silicona de 22 cm de diàmetre)

- 180 gr. galetes Digestive Avena
- 70 gr. mantega(textura pomada)

INGREDIENTS PER LA MOUSSE DE IOGURT GREC I LLIMA:

- 6 iogurts grecs
- Pell ratllada de 4 llimes
- 9 fulles de gelatina
- 70 gr. de sucre llustre
- 80 gr. de suc de llima

INGREDIENTS PER LA DECORACIÓ:

- 1 llima
- 2 fulles de gelatina

PREPARACIÓ DE LA BASE:

Triturar les galetes fins que quedin totalment desfetes i barrejar-les bé amb la mantega. Després anar repartint la barreja en el motlle apretant amb una cullera o espàtula fins que quedi ben axafadeta la base. Reservar a la nevera.

PREPARACIÓ DE LA MOUSSE:

Mentrestant barrejar els iogurts grecs amb el sucre, la pell i el suc de les llimes.
Hidratar les fulles de gelatina fins que s'estovin i després es treuen de l'aigua i sense eixugar-les s'escalfen al microones uns segons fins que es desfacin i es barregen amb una mica de crema de iogurt.
A continuació aquesta barreja s'afegeix a la resta de la crema i es remou molt bé perquè quedi ben integrada la gelatina al conjunt de la massa.
S'incorpora la mousse a sobre de la base de galeta i es torna a portar el pastís a la nevera fins que cualli. Jo normalment aquests pastissos els faig el dia d'abans així dones temps a que quedin completament cuallats, són més facil de desmotllar i s'assenten més els sabors.


PREPARACIÓ DE LA DECORACIÓ:

S'hidraten les fulles de gelatina. Quan siguin toves s'extreuen del aigua i sense escorrer-les s'escalfen al microones fins que es desfacin (apenes uns segons) Es talla la llima de forma maca o es fa alguna serradura i es pinta per totes les bandes amb un pinzell impregnat en la gelatina. Es deixa eixugar la llima sobre un silpat o un paper de forn. Quan sigui seca ja es pot posar al damunt del pastís per decorar.



Cal dir que la recepta original també portava una decoració de xocolata que envoltava tota la mousse que feia una pinta bonísssima però jo no em vaig atrevir a fer-la. Per això us recomano que us mireu la recepta original que penso que val més la pena. La base que fa ella també és diferent a la meva, és més dolça i potser d'aquesta manera queda més compensat l'àcid que us he dit que té la tarta.

Ja sigui la meva adaptació o la seva versió original, animeu-vos a fer-la perquè no us deixarà indiferent!!!

diumenge, 6 de febrer de 2011

LLAMINERA DE PORC AMB POMA I FORMATGE DE CABRA


Aquests dies passats anava rumiant quin dinar faria per celebrar el meu aniversari i no trobava res pràctic de fer. En teoria ahir a la nit havia d'anar a veure el Barça al camp i per això buscava algun plat que pogués tenir ja fet i que només s'hagués d'escalfar al moment. Doncs si me n'anava a dormir tard no estaria gaire per cuinar a l'endemà. Al final els plans es van girar totalment i aquesta grip o encostipat no em van deixar acompanyar al Xus a veure al partit però vaig tenir temps per poder avançar coses del dinar d'avui.

Total que pensant en veu alta quin plat faria la Sandra em va recomenar aquesta llaminera. I també la Muntsa la va avalar doncs ella també l'havia cuinat amb molt èxit.

I haig de dir que de totes les vegades que he cuinat la llaminera aquesta vegada sense cap dubte és la que estic més orgullosa del resultat obtingut. Boníssssssssima i el resultat està en que no ha sobrat ni un dels 18 talls que hi havia de carn (i erem 6 a dinar... cal aclarir però que eran talls petits)

La recepta la vaig treure d'aquí i la he fet seguint fil per randa les instruccions. La única i minsa aportació que he fet a una recepta tant bona i tant ben explicada és a l'hora de emplatar, pintar el plat amb un pinzell ben sucadet en crema balsàmica de mòdena i afegir-li al plat un acompanyament de puré de patata.



Us recomano molt aquest plat perquè a més a més de ser molt bo té l'avantatge de que tal i com diuen al Cuinant podeu tenir-lo tot preparat tot i a últim moment posar-lo al forn.

Que vagi de gust!!!

I no volia acabar sense dedicar-li aquest post a la Núria perquè ens va donar la oportunitat de gaudir d'aquestes vistes el dissabte a la nit. Uns el van aprofitar (i amb molta eufòria) i altres no tant però la intenció era boníssima. Gràcies guapa!!!


HUMMUS



Avui han vingut els pares i la meva germana i el meu cunyat a dinar a casa i entre virus i encostipats he aconseguit fer un esforç i cuinar-los algo decent per celebrar el meu aniversari.
Ahir no les tenia totes amb mi que poguéssin venir perquè no em veia amb cor de fer res però pas a pas i de mica en mica he anat fent el que volia i ells que són molt agraits m'han felicitat moltíssim perquè els ha agradat molt tot. I jo els felicito a ells per haver-se atrevit a venir en aquest context tan poc saludable.

De primer els he fet un aperitiu a base de :

- Focaccia de ceba
- Torradetes amb paté
- Hummus

De segon els he preparat uns filets de llaminera de porc amb poma i formatge de cabra (veure aquí)

I de postre un pastís, mousse de iogurt grec i llima.

En aquest post us explicaré la recepta de l'hummus tot i que no tinc mides exactes. I em fa ràbia perquè jo mateixa aquests dies passats anava buscant una recepta d'hummus que contingués mesures precises i al final i després de trobar-ne una no les he fet servir. Tal i com em comentava la companya d'oficina, la Muntsa, he anat combinant els ingredients una mica a ull fins aconseguir una textura i un sabor que m'agradessin. I la veritat és que ha agradat molt. Tot i així us faré una aproximació de la recepta.

INGREDIENTS:
- 250g cigrons cuits
- 2 cullerades de postres de tahin (crema de sèsam)
- 1/2 gra d'all
- Unes gotes de suc de llimona
- Un pessic de sal
- Un rajolí d'aigua
- Un rajolí d'oli d'oliva suau i també d'oli d'oliva verge

PER DECORAR:
- Pebre vermell dolç
- Un rajolí d'oli d'oliva verge

Amb torradetes, amb palets, com acompanyament, amb verduretes cruixents sucades, sola, ummmmmmmmm està boníssim.



Que vagi de gust!!!!